[Rseding91] [0.16.12] Inconsistent mod (startup) settings GUI behavior.

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 3178
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am
Contact:

[Rseding91] [0.16.12] Inconsistent mod (startup) settings GUI behavior.

Post by eradicator » Tue Jan 02, 2018 3:09 pm

What?
When you open the mod settings menu while a game is loaded (i.e. not from the main menu) and go to the "startup" category you can toggle checkboxes by clicking on their associated text label (clicking the box itself does not work).
Expected behavior:
I think the intend was to make "startup" type settings unchangable while a game is running. This works for int-settings but bool settings (did not test string, etc) can still be visually changed even though pressing "apply" afterwards has no effect. I think the startup tab should have some sort of warning or render int/string etc settings differently (greyed out? as labels instead of text-boxes?) to make it immediately obvious that not being able to change them is intended behavior. (I was pretty confused wtf broke now when i tried to change the options, until i remembered that changing them ingame had been disabled in .16.)
Author of: Hand Crank Generator, Screenshot Hotkey 2.0
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English
My code in the post above is dedicated to the public domain under CC0.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9478
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [Rseding91] [0.16.12] Inconsistent mod (startup) settings GUI behavior.

Post by Rseding91 » Tue Jan 02, 2018 6:54 pm

Thanks for the report. It's now fixed for the next version of 0.16.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users