[Twinsen][16.6] Wrong Copying of Assembler Recipe to Requester Chest

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Karlito15
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 12
Joined: Mon Dec 18, 2017 8:10 pm
Contact:

[Twinsen][16.6] Wrong Copying of Assembler Recipe to Requester Chest

Post by Karlito15 » Mon Dec 18, 2017 10:56 pm

If you copy and paste from an assembler (with a recipe) to a requester chest, it requests the materials needed for 30 seconds worth of crafting. (nice feature by the way!)
This takes the crafting speed of the assembler into accout (in the following the crafting speed is always 5.5, yellow assembler, 4 x prod, 8x speed beacons).
The calculation is as following: numbers of material * crafting speed * 30 / normal craft time
For Green circuits this results in:
iron: 1*5.5*30/0.5=330
copper cable: 3*5.5*30/0.5=990

This works as intended:
Image

But I encountered a problem while setting up red circuits:
The requested numbers should be like this:
plastic, green circuits: 2*5.5*30/6=55
copper cable: 4*5.5*30/6=110

But instead of 55,55,110 it requests 9,9,18:

Image

This happened in two different saves in exactly the same way.

It still reacts to the crafting speed:
crafting speed = 1.25 => 2,2,4 instead of 12.5,12.5,25
crafting speed = 6.25 => 10,10,20 instead of 62.5,62.5,125
crafting speed = 8,75 => 14,14,29 instead of 87.5,87.5,175

It seems to be offset by a factor of 6 (not exactly: 87.5/6=14.58 (?))
Maybe it is the crafting time (6 seconds) multiplied two times? These are only wild guesses.

I hope somebody can reproduce the error, should be pretty easy to do.

If wanted, I can check a lot of the other recipes for similiar errors when I have some time.

I hope, I didn't forget something important!

Greetings from Berlin, Karlito15!

Mylon
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 368
Joined: Sun Oct 23, 2016 11:42 pm
Contact:

Re: [16.6] Wrong Copying of Assembler Recipe to Requester Chest

Post by Mylon » Mon Dec 18, 2017 11:12 pm

Advanced Circuits have a "Requester_paste_multiplier" of 5, which overwrites the default of 30. This is causing the behavior you're seeing. The devs can provide more info, such as if this is intended.

Karlito15
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 12
Joined: Mon Dec 18, 2017 8:10 pm
Contact:

Re: [16.6] Wrong Copying of Assembler Recipe to Requester Chest

Post by Karlito15 » Tue Dec 19, 2017 7:25 am

Interesting.
Doesn't seem to be intended for me. Because what is point? 30 seconds worth of crafting is a nice number, 15 would be ok for most bot networks, but 5 is definitely not enough. Especially if two assembler feed from one chest.

So I call it a bug, and if it's a feature, please change it!

Twinsen
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 970
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:10 am
Contact:

Re: [Twinsen][16.6] Wrong Copying of Assembler Recipe to Requester Chest

Post by Twinsen » Tue Dec 19, 2017 12:17 pm

We seem to have forgotten the old values there, I see no reason for it. So I removed them. Almost all recipes should use the default of 30 seconds.
I also changed it so it requests at least one item's worth of ingredients. So recipes like power armor will have a requester_paste_multiplier of 1 second, and will request one item worth of ingredients.


Fixed in Version: 0.16.7

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users