[wheybags] [0.16.5] Teleported pumps point at wrong rail entity.

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
dewiniaid
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 92
Joined: Tue Mar 07, 2017 8:50 pm
Contact:

[wheybags] [0.16.5] Teleported pumps point at wrong rail entity.

Post by dewiniaid » Mon Dec 18, 2017 12:41 am

When teleporting a pump (i.e. by using PickerExtended and nudging it), the rectangle showing the portion of rail it affects is not updated. This is true even after selecting something else and then coming back and selecting the pump again. and is only fixed by removing and rebuilding the pump.

Image

It looks like the pump otherwise functions correctly -- animations require the fluid wagon to be aligned with its new position and such.

User avatar
wheybags
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 294
Joined: Fri Jun 02, 2017 1:50 pm
Contact:

Re: [0.16.5] Teleported pumps point at wrong rail entity.

Post by wheybags » Mon Dec 18, 2017 11:41 am

I'm not sure what exactly you mean by nudging, could you post a detailed list of steps to reproduce? And maybe a save file with the issue? (preferably with as few mods as possible)

dewiniaid
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 92
Joined: Tue Mar 07, 2017 8:50 pm
Contact:

Re: [wheybags] [0.16.5] Teleported pumps point at wrong rail entity.

Post by dewiniaid » Mon Dec 18, 2017 12:15 pm

I'll see if I can produce a minimal test case tomorrow.

By "nudging" I mean: Picker Extended has a feature to move most entities by one tile at a time using the API functionality for teleporting items, e.g. this entry in the 0.16.0 changelogs:
Added support to teleport train stops, rail signals, walls, gates, and entities with fluidboxes.
The issue can likely be reproduced with no mods using just a console command -- but as I'm on my phone at the moment I can't look up the specifics. To my knowledge it can't happen in normal vanilla gameplay as that doesn't have any entity teleporting mechanics. Will have more information tomorrow if this isn't enough to go on.

User avatar
wheybags
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 294
Joined: Fri Jun 02, 2017 1:50 pm
Contact:

Re: [wheybags] [0.16.5] Teleported pumps point at wrong rail entity.

Post by wheybags » Mon Dec 18, 2017 5:12 pm

Ok, fixed for 0.16.7.
Thanks for the report!

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users