[0.12.32] Crash due roboports without charging?

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
Afforess
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 422
Joined: Tue May 05, 2015 6:07 pm
Contact:

[0.12.32] Crash due roboports without charging?

Post by Afforess »

I was experimenting with the change in 0.12.31 that allows modded roboports to not have any robot charging stations. This seems to work, but after a few minutes of playing on a particular save, the game crashed to desktop. No particular player actions were occurring at the time.

System: Ubuntu 16.04 x64 Xenial
i7 3770K, Nvidia GTX 680, 16GB Ram

Crash log:

Code: Select all

#0  0x74a769 in CrashHandler::SignalHandler(int) at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Util/CrashHandler.cpp:176
#1  0x7f4a191af4a0 in ?? at ??:0
#2  0x4ca2e9 in findCellForCharging at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Logistics/LogisticNetwork.cpp:1017
#3  0x9242a8 in chargingLogic at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Entity/RobotWithLogisticInterface.cpp:217
#4  0x7f1488 in update at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Entity/RobotWithLogisticInterface.cpp:112
#5  0xa0f798 in ConstructionRobot::update() at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Entity/ConstructionRobot.cpp:301
#6  0xa35a54 in get_next at /home/build/build_environment/boost_1_58_0/output_linux64/include/boost/intrusive/detail/list_node.hpp:62
#7  0x716af8 in operator++ at /home/build/build_environment/boost_1_58_0/output_linux64/include/boost/intrusive/detail/list_iterator.hpp:80
#8  0x7cbc24 in update at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Surface/Chunk.cpp:441
#9  0xd1881f in update at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Surface/Surface.cpp:833
#10 0x7f4a1af796fa in update at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Map/Map.cpp:922
#11 0x7f4a19280b5d in update at /tmp/factorio-fJ5Pox/src/Game.cpp:143
 439.423 Warning Logger.cpp:338: Symbols.size() == 20, usedSize == 11
 439.423 Error Util.cpp:78: Unexpected error occurred. You can help us to solve the problem by posting the contents of the log file on the Factorio forums.
I set the autosave interval to 1 minute and grabbed the closest autosave to the crash. The crash should occur in less than 60 seconds, doing nothing. I've verified the save crashes reproducibly, with the same error each time it is reloaded.

Save: https://dl.dropboxusercontent.com/u/498 ... osave6.zip
Mods: https://dl.dropboxusercontent.com/u/498 ... h-mods.zip

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8058
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [0.12.32] Crash due roboports without charging?

Post by kovarex »

Just a small question, why do you keep your mods unpacked?

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8058
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [0.12.32] Crash due roboports without charging?

Post by kovarex »

Fixed for 0.12.33

User avatar
Afforess
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 422
Joined: Tue May 05, 2015 6:07 pm
Contact:

Re: [0.12.32] Crash due roboports without charging?

Post by Afforess »

kovarex wrote:Just a small question, why do you keep your mods unpacked?
It's not my set of mods, it was from another user. However, I too keep most of my mods unpacked because it is much easier to work with when modifying them or exploring them with text editors.

Thanks for tracking down the issue. You guys rock.

Supercheese
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 841
Joined: Mon Sep 14, 2015 7:40 am
Contact:

Re: [0.12.32] Crash due roboports without charging?

Post by Supercheese »

Doesn't everybody keep their mods unpacked? How else are you to inspect/edit their code? ;)

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”