[0.12.29] [kovarex] Crash when using empty subgroup string ("") for item

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
ridinginstyle00
Inserter
Inserter
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2016 12:48 am
Contact:

[0.12.29] [kovarex] Crash when using empty subgroup string ("") for item

Post by ridinginstyle00 »

I posted into another forum earlier today about my mod not working and after some work we think we got the mod to work but it crashes the game about 10 seconds after its launched stuck saying

Loading Mods 2%

below i will attach the latest log and the file for my mod itself so you guys can take a look at it.

Original post here:

viewtopic.php?f=49&t=22211&start=0
Attachments
factorio-current.log
(3.99 KiB) Downloaded 90 times
MatterTransferer_1.0.0.zip
(24.78 KiB) Downloaded 69 times

ridinginstyle00
Inserter
Inserter
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2016 12:48 am
Contact:

Re: Crash when modding

Post by ridinginstyle00 »

i was recommended to ask the devs in the bug report section to take a look at the log to see whats causing the crash!

Thx for any help in advance!

Really looking forward to getting my first mod running right.

Its simply a solar panel that produces 6 billion kw

just a little boost for that power i always need.

Recommended to reduce the energy production...put it to 6kw (less than the vanilla) and it still crashed.

Any ideas?

ridinginstyle00
Inserter
Inserter
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2016 12:48 am
Contact:

Re: Crash when modding

Post by ridinginstyle00 »

anyone got any good or bad news to give me?

I also have other mods in factorio so....if you want those just ask and i'll upload them

Koub
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6727
Joined: Fri May 30, 2014 8:54 am
Contact:

Re: Crash when modding

Post by Koub »

I answered you on the other topic I think :) give it a look, it might be just that.
Koub - Please consider English is not my native language.

ridinginstyle00
Inserter
Inserter
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2016 12:48 am
Contact:

Re: Crash when modding

Post by ridinginstyle00 »

i posted on the other forum if you wanna take a look. ;)

Choumiko
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1352
Joined: Fri Mar 21, 2014 10:51 pm
Contact:

Re: Crash when modding

Post by Choumiko »

Found it: Seems like Factorio doesn't like an empty subgroup in the item definition (subgroup="")
Removing the line completely or making "energy" the subgroup loads it fine (after fixing the wrong paths to the solar panel graphics :) )

So bug report should be: No error message with "" as subgroup. Attached is the fixed version.
Attachments
MatterTransferer_1.0.0.zip
(24.89 KiB) Downloaded 71 times

ridinginstyle00
Inserter
Inserter
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2016 12:48 am
Contact:

Re: Crash when modding

Post by ridinginstyle00 »

just posted on the other one....


yeah i think i messed up the graphics trying to fix it

what a great bug....glad i found it to tell you guys!

:lol:

ridinginstyle00
Inserter
Inserter
Posts: 20
Joined: Fri Mar 25, 2016 12:48 am
Contact:

Re: Crash when modding

Post by ridinginstyle00 »

ha i love this infinite power now....now i dont need 300 steam engines to try and keep up with my machines lol

:D

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8058
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [0.12.29] [kovarex] Crash when using empty subgroup string ("") for item

Post by kovarex »

Fixed for 0.12.30, thanks.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”