Load Game as first menu entry

Suggestions that were added to the game.
Post Reply
ayoubuilder
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Thu Aug 22, 2019 2:38 pm
Contact:

Load Game as first menu entry

Post by ayoubuilder »

Once you are no more a new player, you always go through the same process, Play Game > Load Game > Choose Load and then you play.
It would make sense to have load latest save as a first menu entry since this is what you do every time you open Factorio.

User avatar
steinio
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 2459
Joined: Sat Mar 12, 2016 4:19 pm
Contact:

Re: Load Game as first menu entry

Post by steinio »

Something like "Resume Game" to instantly load the newest save.

Btw: In my eyes the word "game" refers to the piece of software called "Factorio".
I would call it maybe "Playthrough".
Image
Transport Belt Repair Man

View unread Posts

slippycheeze
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 586
Joined: Sun Jun 09, 2019 10:40 pm
Contact:

Re: Load Game as first menu entry

Post by slippycheeze »

steinio wrote:
Thu Aug 22, 2019 4:38 pm
Something like "Resume Game" to instantly load the newest save.
Is that the _autosave newer than your last manually named save, or is it the last manually named save?

Xelephant
Inserter
Inserter
Posts: 48
Joined: Sat Mar 26, 2016 6:58 pm
Contact:

Re: Load Game as first menu entry

Post by Xelephant »

But would that button sync mods if you changed them in between? Or does it load the last save with the mods currently enabled?

It wouldn't hurt to have it, but i see no point in an "Resume Game" button, since there can be multiple possible savestates the
player wants to continue.

User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 4070
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am
Contact:

Re: Load Game as first menu entry

Post by eradicator »

slippycheeze wrote:
Thu Aug 22, 2019 5:37 pm
steinio wrote:
Thu Aug 22, 2019 4:38 pm
Something like "Resume Game" to instantly load the newest save.
Is that the _autosave newer than your last manually named save, or is it the last manually named save?
It's _autosave3 that was made when you opened your test map for 1 minute to take a blueprint :p.
Author of: Hand Crank Generator, Screenshot Hotkey 2.0, /sudo
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English
My code in the post above is dedicated to the public domain under CC0.

Villfuk02
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 70
Joined: Mon Apr 30, 2018 7:23 am
Contact:

Re: Load Game as first menu entry

Post by Villfuk02 »

Well, if this ever becomes reality, there could be two buttons, one for the latest named save and one for the latest autosave, both only from worlds with the same mods as you have rn and showing name of the save, with preview on hover.

Tankh
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 61
Joined: Tue Aug 12, 2014 1:35 pm
Contact:

Re: Load Game as first menu entry

Post by Tankh »

No.. This is just going to confuse people and give a false sense of what a "game" is.

If you last played a multiplayer map, would it connect to that again? (And fail if offline), or just keep playing on the local save file? Would the player understand what happened?

Should it load autosave or the last manual save? Will people begin exiting the game without saving because they think it always saves the game sort of like Minecraft does with Save and Exit?

At most it would be an opt-in advanced options thing or whatever, so it's only there for people who understand the game and what to customize settings

ickputzdirwech
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 132
Joined: Sun May 07, 2017 10:16 am
Contact:

Re: Load Game as first menu entry

Post by ickputzdirwech »

This has been implemented

Post Reply

Return to “Implemented Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users