FactorioGear

Search and install new mods. Start Factorio.
For dedicated server handling see Multiplayer Tools
yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

FactorioGear

Post by yareczek » Sun Jan 24, 2016 7:11 pm

Hi folks!
I want to introduce you to my new mod manager program. I took my old FMM and rewrite it with new GUI and some other stuff.
ScreenShots
What is it for?
Well base for this program is easy managing mods for different servers or challenges. Turn On/Off mods without restarting game.
Because community of mods is growing and there will be some game-play packs I want to make it easer for both sides.
Just select a pack and don't worry about downloading mods one by one sounds cool?

How to use it?
This is program made under and for windows (it may work on emulators). Personally I don't like installers (to much trash want to be installed) so I prefer deliver single exe file.
Just run it and done. It's working.

Is it working with factoriomods.com?
Yes. If you run program as an administrator, you can select File->ADD (under Browser Integration section). Now when you click Install on factoriomods.com my program will pop-up and you can proceed with adding selected mod.
There is also REMOVE button to wipe mod install protocol from registry.
Also there is Mods section on top bar. You can load list of mods from there. This is also integration with factoriomods api.
Download
Crashes
Change log
ModPack file construction
TO DO:
- mod packs handling
- mod search button
- GUI personalization ? (If you like to have it)
- Help tutorial for beginners
- Multiplayer handler

I really looking for your opinions. What you would like to see.
I thinking about making server dynamic list, is it what you looking for?
Any ideas and critics are welcome.
Last edited by yareczek on Sat Mar 26, 2016 8:30 pm, edited 6 times in total.

User avatar
StanFear
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 236
Joined: Sun Dec 15, 2013 2:49 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by StanFear » Wed Jan 27, 2016 1:11 pm

when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Wed Feb 03, 2016 2:34 pm

StanFear wrote:when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003
What system do you use?
Do you have some security programs?

After you select Factorio.exe program will write his own config file in same dir where he is running.

User avatar
StanFear
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 236
Joined: Sun Dec 15, 2013 2:49 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by StanFear » Thu Feb 04, 2016 9:50 am

yareczek wrote:
StanFear wrote:when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003
What system do you use?
Do you have some security programs?

After you select Factorio.exe program will write his own config file in same dir where he is running.

windows 10,
and Factorio is installed in programmes (which requires admin privileges to write in)
maybe chech if you can write, and if you can't write in appdata or something (you're using C# right ? then you can use

Code: Select all

Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData)
to get the appdata folder)

Oritemis
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 5
Joined: Sun Feb 07, 2016 4:54 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by Oritemis » Sun Feb 07, 2016 4:56 pm

Please give a follow up on this, isn't working on Windows 10.

daniel34
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 2757
Joined: Thu Dec 25, 2014 7:30 am
Contact:

Re: FactorioGear

Post by daniel34 » Sun Feb 07, 2016 5:05 pm

For me it only works on Windows 10 (laptop), it doesn't work on Windows 7 (desktop), I tried with and without admin privileges on both platforms.
On both computers Factorio is installed in the D:\Games\Factorio (desktop) or C:\Games\Factorio (laptop) folder, so they are writeable by every program run. Running it as Admin gives the same result as running it as User.

On Windows 7 I get the following error:
Image

Also, Ikarus (http://www.ikarussecurity.com/) flags your software as Trojan-Downloader.Win32.Banload.

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Thu Feb 11, 2016 12:08 am

Thx for info.
I will try fix it asap.

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Sat Feb 13, 2016 1:07 pm

StanFear wrote:
yareczek wrote:
StanFear wrote:when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003
What system do you use?
Do you have some security programs?

After you select Factorio.exe program will write his own config file in same dir where he is running.

windows 10,
and Factorio is installed in programmes (which requires admin privileges to write in)
maybe chech if you can write, and if you can't write in appdata or something (you're using C# right ? then you can use

Code: Select all

Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData)
to get the appdata folder)
I think you can be right. I will change way of saving data.
BTW I'm using Delphi, I do not like C# writing style.

Oritemis
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 5
Joined: Sun Feb 07, 2016 4:54 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by Oritemis » Mon Feb 22, 2016 8:02 pm

Sorry to ask about it again, but since you already have been paid, what is the corrected version?

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Tue Mar 01, 2016 10:10 pm

Try new version 0.0.0.3 should work fine now.
If not then I'll make fast work around fix.

Oritemis
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 5
Joined: Sun Feb 07, 2016 4:54 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by Oritemis » Sat Mar 12, 2016 8:37 pm

No, still the same bug as before... Access violation... :(

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Sat Mar 12, 2016 11:37 pm

Please submit bug report, this will help me to fix your issue

space_jockey
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Wed Mar 16, 2016 8:19 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by space_jockey » Wed Mar 16, 2016 8:31 pm

Any fix for this? From skimming google results it appears as though Delphi is below C# tier (I'm no fool but I've never heard of Delphi before, sounds like a terri-bad WYSIWYG editor), are there any advanced functions that allow for the same control you have on your system but for others? I mean, does this manager work? Has anybody other than OP got it to work? Your old one works so I'm assuming people use that one and don't report back because it's the same error.

I never get any error. I run it, the folder it's in becomes unresponsive, there's no process in my details tab, and the only fix is to reboot.

I would very much like to use your new manager due to its features but if you're not fast enough somebody will beat you to it.

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Wed Mar 16, 2016 10:09 pm

Delphi is just another programming language some info here: https://en.wikipedia.org/wiki/Delphi_%2 ... anguage%29

About bugs and problems.
I wonder too how is it working for others, I got few reports about problems and AFAIK they are fixed in last version 0.0.0.4
I really would appreciate any feedback on is it working at all. But I can't enforce anyone to do that.

As for your problem with unresponsive folder after running FG it's completely new for me. There is nothing that should require any privilege access to start.

Before the window shows up program is asking for the factorio.exe file (only one and then it saves it for future starts), then it's looking for sth like %appdata%/factorio/mods/mod-list.json. If he finds it then begin to check for mods one by one. Every mod, in mods folder, need Info.json file (it read it and save those data), in last version there is new folder named FGB (FactorioGearBackup) where are stored all the mods that are not needed at the moment. After that window is pop up with all that info about mods.

There was some issues with checking zip files that are damaged, but now if it is unreadable, program will skip it and go on.

Please PM or email me and I'll try to solve your problem, but I need more details.

Captain_Falcon
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Mon Sep 21, 2015 9:54 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by Captain_Falcon » Thu Mar 17, 2016 1:56 am

having trouble with the direct download not showing the mod in the mod list, idk if its workin or not but would luv sum help

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Fri Mar 18, 2016 12:57 am

Hi there,
You are right after direct download you need to manually refresh the list (Context menu RMB on mod list -> Refresh). I'll add auto refresh in next version, also I'll add progress bar for direct download.

7h3w1z4rd
Inserter
Inserter
Posts: 28
Joined: Fri Feb 26, 2016 9:48 am
Contact:

Re: FactorioGear

Post by 7h3w1z4rd » Fri Mar 18, 2016 10:24 am

Things to add in my opinion.
  • Ability to make modpacks
  • Ability to clear mods folder
  • Ability to delete mods
Plz add these features

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Fri Mar 18, 2016 4:48 pm

Ability to make modpacks
This can be done only partialy. I can generate mod list, but you still need to enter direct url to zip file.
Ability to clear mods folder
What do you mean? Delete all files from mods folder?
Ability to delete mods
Can be done. Will be added to next version.

Factorio2016
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 136
Joined: Wed Dec 23, 2015 1:17 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by Factorio2016 » Sat Mar 19, 2016 11:00 pm

Ability to make modpacks
Recipe: cleared the folder! downloaded desired modifications! Packed for yourself and with those who will play with you in the archive.
Ability to clear mods folder
the delete all button near the delete button mod
English is not my native language. Translator.

yareczek
Inserter
Inserter
Posts: 39
Joined: Wed Apr 23, 2014 6:33 pm
Contact:

Re: FactorioGear

Post by yareczek » Sun Mar 20, 2016 10:44 pm

Ok I think it's time to new release. Version 0.0.0.5 of FactotioGear is now avalible.
change log v0.0.0.5
Hope if you see any mole... I mean bug, just crush it xD
Image

Post Reply

Return to “Mod-/Installation-Handling”

Who is online

Users browsing this forum: Artentus