Bugs and problems

New energy types, decorations, electric train, new types of belts and inserters, bigger inventory and many more stuff.

Moderators: McGuten, odin_spain

IG2
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 19
Joined: Wed Mar 30, 2016 11:53 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by IG2 »

Thank you so much for updating your Mods to 0.15!

Sadly the MK2 and MK3 Punpjacks seem to have no output specified, so they wont fill connected Pipes.

Thanks in advance for looking into it!

xBlizzDevious
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 108
Joined: Mon Feb 02, 2015 10:15 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by xBlizzDevious »

I have no idea what any of your mods do. Each of the descriptions are as useful as the last.

"<part of mod> part of 5dim mods." is not an adequate description.

Not only that but you've got the descriptions for "resources" and "transport" muddled, as well as spelling "resources" as "rersources".

Could you please add suitable descriptions of the items/machines/vehicles/whatever that each of your mods adds to the mods.factorio.com pages?

Until you do so, I won't be downloading any of them.

Note: I used to use some of your mods back when the forum thread was relatively up-to-date. But it hasn't been updated since 2015 as far as I can tell.

c0r3
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Wed May 03, 2017 6:38 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by c0r3 »

The industrial furnace; It accepts the 170 dust (random as it can hold 200)dust but then the progress bar never completes so nothing is output. Am I missing something or is it bugged.

Is it supposed to take 200 and thats why it never completes?

Also inserters can't access the machine at all

As a sidenote this mod is nice but you are left completely guessing as to what certain things do.

MikeinCA
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 13
Joined: Wed Jul 06, 2016 7:52 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by MikeinCA »

c0r3 wrote:The industrial furnace; It accepts the 170 dust (random as it can hold 200)dust but then the progress bar never completes so nothing is output. Am I missing something or is it bugged.

Is it supposed to take 200 and thats why it never completes?

Also inserters can't access the machine at all

As a sidenote this mod is nice but you are left completely guessing as to what certain things do.
Confirmed your finding as well. This is exactly what I came here to post. Industrial Furnace no longer has an output and will not take inputs from inserter. If you use a loader it takes the inputs but does not have any output.

c0r3
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Wed May 03, 2017 6:38 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by c0r3 »

Yeah I had a look through the files but I'm no modder, at least not in this language. Figured I might be able to spot what defines the output and fix it. Didn't have much luck though. Would be nice for the dev to chime in though.

Gladaed
Inserter
Inserter
Posts: 26
Joined: Mon Feb 09, 2015 4:55 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by Gladaed »

2 Things: 5Dim Resources is called Rersources

on load of the modportal version 5dim_automization gets disabled because:

file not found __base__/graphics/entity/oil-refinery/hr-oil-refinery-fire.png

c0r3
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Wed May 03, 2017 6:38 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by c0r3 »

Wish I had known this mod is on maintenance mode before I started playing. Days on and devs still not responded to even say bugs are being worked on. Don't get me wrong I appreciate they do it on their own time but a little communication goes a long way!

KnoT
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 11
Joined: Sat Oct 01, 2016 7:31 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by KnoT »


Duros1394
Inserter
Inserter
Posts: 23
Joined: Tue Aug 05, 2014 2:39 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by Duros1394 »

please update this mod for 15.9 its unable to load at all.

Crushed
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 7
Joined: Mon Sep 26, 2016 3:02 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by Crushed »

Please Fix for 15.10 . Prototypes.item-group-changes.lua error with barreling.

Too bad i "only" know C# ~

evren320
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Thu May 11, 2017 1:10 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by evren320 »

To temporarily fix the mods not loading problem on 15.9 ,open the file 'data-updates.lua' inside zip file and find this line:

Code: Select all

			for _,item in pairs(data.raw.unit) do
				item.healing_per_tick =  item.healing_per_tick * settings.startup["5d-bicho-healing"].value
			end
replace it as

Code: Select all

			for _,item in pairs(data.raw.unit) do
				if not item.healing_per_tick == nil then
					item.healing_per_tick =  item.healing_per_tick * settings.startup["5d-bicho-healing"].value
				end
			end
This will allow you to ignore error and play the game so there may still be bugs in game because of this error is actually not fully fixed
Thanks everyone

SkyLight
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Mon Sep 14, 2015 8:40 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by SkyLight »

That issue with industrial furnaces definetely needs to be fixed. I liked this stuff and it's completely useless ATM

IG2
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 19
Joined: Wed Mar 30, 2016 11:53 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by IG2 »

Thanks for fixing the Pumpjacks!

Sind last updating your Mods, I suddenly have the problem that Copperwires, Assemby Machines and other items have doubled craftig time when i have 5dim enabled. Is this intentional? And if so, how can I change this, because it ruins so many facory desings?

Sokitas
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Wed May 17, 2017 7:20 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by Sokitas »

Hello fellows,

For a few days now, I and, according to the comments in the mod portal, a few other people have trouble getting the Core plugin of 5dim to work with Bob's Mods.

The specific mods causing the incompatibility are Bob's Warfare and Bob's Metals, Chemicals and Intermediates.

Please note, that I am not refering to the healing_per_tick - a nil value conflict, that has popped up a few days ago.

None of the fixes suggested have worked for me. Neither what I could find in the mod portal discussions, nor on the github.

The error message now popping up on load is:

Failed to load mods: 5dim_core/data-updates.lua:2:5dim_core/prototypes/item-group-changes.lua:237:attempt to index field '?' (a nil value)

And thank you for your work on this mod.

IG2
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 19
Joined: Wed Mar 30, 2016 11:53 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by IG2 »

I found the Problem with the increased crafting times:
5dims core
data-updates.lua
line 62:
if item.energy_required == nil or item.energy_required == 0 then item.energy_required = 1 end

changed to 0.5 and now it works again

Duros1394
Inserter
Inserter
Posts: 23
Joined: Tue Aug 05, 2014 2:39 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by Duros1394 »

You've updated 5DIM 4 hours ago (very happy) however there is a launch error

Failed to load mods: __5dim_core__/data-final-fixes.lua:94 attempt to preform arithmetic on field 'healing_per_tick' (a Nil Value)

Xerrass
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 19
Joined: Mon Oct 05, 2015 12:11 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by Xerrass »

Hello Mister Mod Author i can't use the red and green circut cables with inserters have only tryied filter inserters the normal once. Game crashes as i want to attatch the cable.

Edit Fixed it by Updating to latest versions dont know why it didnt update lasttime :(
Attachments
factorio-current.log
(9.61 KiB) Downloaded 69 times

Labor3
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Tue May 02, 2017 7:39 pm
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by Labor3 »

battlefield mod

i disabled the option swimmer biters. but now still experimental swimmer biters appear. AND other experimental biters are walking on water...

how can i disable ALL swimmer and walking bugs on water?

astroshak
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 246
Joined: Thu May 10, 2018 9:59 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by astroshak »

Problem 1 :
Error Loading Mods
Failed to load mods: Error while loading entity prototype “biter-spawner” (unit-spawner): Ket “pollution_absorption_absolute” not found in property tree at ROOT.unit-spawner.biter-spawner
Modifications: Base mod > 5Dim’s mod - Battlefield

Mods to be disabled :
Base
5dim_battlefield

Problem 2 :
Error Loading Mods
Failed to load mods: Error in assignID, technology with name ‘electric-energy-accumulators-1’ does not exist.
Source: electric-energy-accumulators-2 (technology)

Mods to be disabled :
5dim_energy

The ONLY “mods” I had selected to get these were :
5dim core
5dim battlefield
5dim energy
Base mod

Running the latest, 0.17.25

agot137
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Sun Nov 24, 2019 9:45 am
Contact:

Re: Bugs and problems

Post by agot137 »

Hi

My game failing after loading 5dim_logistic
Image

any solution for it?

Game version: 0.17.79

for my friends just works... the problem is on my computer only..

Post Reply

Return to “5dim's mod”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users