Page 56 of 76
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Mar 09, 2019 10:23 pm
by woniubbg
just let me konw if you will change the recipe or not
pyanodon please
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Mon Mar 11, 2019 3:11 pm
by Lurve
I think the Grade 2 Lead recipe has its products listed in the wrong order. It makes 1 stone and 0.5 Grade 2 Lead, instead of the other way around.
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Mar 23, 2019 9:39 am
by aklesey1
Pyandon do u have plans to make one or more ways to get propene from oil sources
Its very hard to make many lead plates bcuz z3-reagent is too costly bcuz carbonyl sulfide consumes too many propene and uses many lead plates but i need many many many carbonyl sulfide for rayon for my hi-tech production
Propene also needed for cumene productiuon - cumene is needed to get acetone - production of lead plates is a bottleneck inhibiting many important aspects of production
May be we need to rewatch production of molten lead& Its alll okey with silver production bcuz molten silver is producing more than molten lead, it's unfair

May be we nned to rewacth cost oi z-3 reagent - its using only for lead and silver production but as said before its serious unbalanced bottleneck if we talking about high-tier production
When PYHT not toggled on there're one recipe which looks like:
100 sulfuric acid + 100 organic solvent + 100 methanol = 100 z-3 reagent
I must say its very very good recipe and it doesn't interfere with the production of lead plates
Seriously why not to have this recipe as alternative?

Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Mar 23, 2019 10:14 am
by pyanodon
propene will come in pyph
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Mar 23, 2019 4:16 pm
by system
Maybe it was already discussed, but i just got cognitive dissonance:
RECIPE {
type = 'recipe',
name = 'electronic-circuit',
category = 'chip',
enabled = true,
energy_required = 6,
ingredients = {
{type = 'item', name = 'pcb1', amount = 1},
{type = 'item', name = 'valve', amount = 3},
{type = 'item', name = 'inductor1', amount = 3},
{type = 'item', name = 'capacitor1', amount = 5},
{type = 'item', name = 'resistor1', amount = 6}
},
results = {
{type = 'item', name = 'electronic-circuit', amount = 5}
},
main_product = 'electronic-circuit'
}
REALLY????
So how much of each component on each circuit? Imagining 1.2 resistors 0.6 inductors and vacuum tubes on each Circuit1...
Could you please change recipe, so there is integer number of electronic components per single circuit? As alternative, you could add another component: jesus tape; it will definitely solve the problem.
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Mar 23, 2019 5:26 pm
by reapersms
Just think of the components on the belt as being placeholders for taped rolls of them to feed the chipshooter. Otherwise, given how much coke goes into the graphite, the resistors would be the size of baseball bats...
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Mar 23, 2019 5:59 pm
by pyanodon
system wrote: Sat Mar 23, 2019 4:16 pm
Maybe it was already discussed, but i just got cognitive dissonance:
RECIPE {
type = 'recipe',
name = 'electronic-circuit',
category = 'chip',
enabled = true,
energy_required = 6,
ingredients = {
{type = 'item', name = 'pcb1', amount = 1},
{type = 'item', name = 'valve', amount = 3},
{type = 'item', name = 'inductor1', amount = 3},
{type = 'item', name = 'capacitor1', amount = 5},
{type = 'item', name = 'resistor1', amount = 6}
},
results = {
{type = 'item', name = 'electronic-circuit', amount = 5}
},
main_product = 'electronic-circuit'
}
REALLY????
So how much of each component on each circuit? Imagining 1.2 resistors 0.6 inductors and vacuum tubes on each Circuit1...
Could you please change recipe, so there is integer number of electronic components per single circuit? As alternative, you could add another component: jesus tape; it will definitely solve the problem.
no.
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Mar 23, 2019 6:11 pm
by immortal_sniper1
system wrote: Sat Mar 23, 2019 4:16 pm
Maybe it was already discussed, but i just got cognitive dissonance:
RECIPE {
type = 'recipe',
name = 'electronic-circuit',
category = 'chip',
enabled = true,
energy_required = 6,
ingredients = {
{type = 'item', name = 'pcb1', amount = 1},
{type = 'item', name = 'valve', amount = 3},
{type = 'item', name = 'inductor1', amount = 3},
{type = 'item', name = 'capacitor1', amount = 5},
{type = 'item', name = 'resistor1', amount = 6}
},
results = {
{type = 'item', name = 'electronic-circuit', amount = 5}
},
main_product = 'electronic-circuit'
}
REALLY????
So how much of each component on each circuit? Imagining 1.2 resistors 0.6 inductors and vacuum tubes on each Circuit1...
Could you please change recipe, so there is integer number of electronic components per single circuit? As alternative, you could add another component: jesus tape; it will definitely solve the problem.
a dude think of them as boxes
1 box of circuit 1 cintains 0.6 boxes of inductors
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Mon Mar 25, 2019 3:25 pm
by YunoAloe
Map icons for newly discovered Py Ores started to be missing for me about a week ago. Icons of previously discovered ores are shown ok; when I hover around over empty areas on the map, I can occasionally stumble upon those new patches, they are highlighted properly then, and I then tag them not to lose again. I'm not sure what can be causing this, I'm playing ~90 mods on 0.17, sometimes various stuff gets updated.
Also, this is only for Py Ores. All other resources are fine.
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Mon Mar 25, 2019 3:44 pm
by pyanodon
YunoAloe wrote: Mon Mar 25, 2019 3:25 pm
Minimap icons for newly discovered Py Ores started to be missing for me about a week ago. Icons of previously discovered ores are shown ok; when I hover around over empty areas on the minimap, I can occasionally stumble upon those new patches, they are highlighted properly then, and I then tag them not to lose again. I'm not sure what can be causing this, I'm playing ~90 mods on 0.17, sometimes various stuff gets updated.
Also, this is only for Py Ores. All other resources are fine.
not our fault..we dont know why this happens and only for rocks.
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Mon Mar 25, 2019 11:04 pm
by YunoAloe
Seems that I wasn't entirely accurate. Rather, they sometimes do show up, and sometimes don't, doesn't matter if in old or new chunks. This looks to me similar to how vanilla resource patches are sometimes sharply cut on the chunk borders @ minimap (not sure when this happens, but this does happen a lot though and not only for me, maybe more likely to happen if UPS is lower than 60 when the chunk is being generated), perhaps these rocks just entirely aren't drawn in this situation? They don't seem to be redrawn later on either, while ore patches are "fixed" over time, I think (not sure).
https://imgur.com/a/UbySusH - the type of resource doesn't matter, uranium is ok in other places.
Should I report this to the devs? I haven't noticed this happening with oil, thermal water or natural gas, which could also fit into 1 chunk, for example, yet.
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Thu Apr 04, 2019 7:58 pm
by SwiftVanCity
0.17.25
Modding: Recipes with duplicate ingredients or products will now error at startup instead breaking crafting runtime. (67857)
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Thu Apr 04, 2019 8:06 pm
by Harag
Factorio 0.17.25 breaks pyrawores because it now errors out on duplicate ingredients or results in recipies.
It only reports that iron-concentrate produces 2x dirty-water but once that is fixed it reports more.
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Thu Apr 04, 2019 8:14 pm
by TwentyEighty
Hang on though
67857#p420050
Rseding91 wrote: Thu Apr 04, 2019 7:49 pm
I'll just remove the check for products for the next version of 0.17. I wasn't sure on the check for ingredients in the first place - since there are so many weird cases that stuff like these checks can break. So, I don't mind not having it for products until some future time when someone finds an issue with it.
They're going to remove this check for outputs. It would still affect inputs
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Fri Apr 05, 2019 4:44 am
by aklesey1
SwiftVanCity wrote: Thu Apr 04, 2019 7:58 pm
0.17.25
Modding: Recipes with duplicate ingredients or products will now error at startup instead breaking crafting runtime. (67857)
I decided to edti these recipes with duplicated resources in JIG in inputs and outputs by myself and all works normal- but there some problem with graphics for pipes - its not drawing correctly

Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Fri Apr 05, 2019 11:56 am
by DmitryGromov
SwiftVanCity wrote: Thu Apr 04, 2019 7:58 pm
0.17.25
Modding: Recipes with duplicate ingredients or products will now error at startup instead breaking crafting runtime. (67857)
When will this problem be solved? I really want to play.

Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Fri Apr 05, 2019 12:56 pm
by aklesey1
When will this problem be solved? I really want to play.
I want to say that i edited PYRO recipes where were duplicated input and output products but all PYRO recipes causes pipes breaking - pipes not showing correctly

- 2019-04-05_16-00-25.png (554.02 KiB) Viewed 6314 times
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Fri Apr 05, 2019 1:37 pm
by Arakus
DmitryGromov wrote: Fri Apr 05, 2019 11:56 am
SwiftVanCity wrote: Thu Apr 04, 2019 7:58 pm
0.17.25
Modding: Recipes with duplicate ingredients or products will now error at startup instead breaking crafting runtime. (67857)
When will this problem be solved? I really want to play.
I'm hoping for a fix as well but just switch to factorio 17.24 in the meantime
Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Fri Apr 05, 2019 9:10 pm
by aklesey1
New version of PYRO hasn't that problem with graphics - thanks pyanodon

Re: pY Raw Ores Discussion
Posted: Sat Apr 06, 2019 8:20 pm
by SwiftVanCity
SwiftVanCity wrote: Thu Apr 04, 2019 7:58 pm
0.17.25
Modding: Recipes with duplicate ingredients or products will now error at startup instead breaking crafting runtime. (67857)
Back in business. Thanks!