[kovarex] [1.1.30] Undergrounds not placed with smart belt dragging

Post Reply
User avatar
Warger
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Thu Jan 14, 2021 3:26 pm
Contact:

[kovarex] [1.1.30] Undergrounds not placed with smart belt dragging

Post by Warger »

https://clips.twitch.tv/DeterminedShyWr ... =clips_api

When trying to use smart dragging if there is a belt or an underground (going in the right direction) next to the object that you are trying to cross (so one of the 2 ends of the belt is touching the object), the undergrounds are not placed.

Easy steps to reproduce (slightly different version that the one shown in the clip, but it is the same bug):

- place some belt and a piece of underground (only one)
- drag a belt perpendicular to the one just place so that the belt touches the underground
- try to smart drag the first belt past the second

i would expect the undergrounds to be placed correctly so that the belt jumps the object.

User avatar
boskid
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1449
Joined: Thu Dec 14, 2017 6:56 pm
Contact:

Re: [1.1.30] Undergrounds not placed with smart belt dragging

Post by boskid »

I am not sure if this can be clasified as a bug, kovarex will have to decide. A lot of things with smart belt building happens when belts are placed as this triggers some extra checks. In this case there was no belt being placed on the lower side during the drag due to already existing belt on the output.

User avatar
Warger
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Thu Jan 14, 2021 3:26 pm
Contact:

Re: [1.1.30] Undergrounds not placed with smart belt dragging

Post by Warger »

If this ends up classified as not a bug i would like to propose to modify this edge case behavior, since it is obvious that if an ug/belt is going in the direction i am dragging the belt than the ug should be placed after the obstacle/the belt should be turned into an ug to jump the obstacle.

Post Reply

Return to “Assigned”