[kovarex] [0.17.41] Signaling sometimes does weird things

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
TheRaph
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 147
Joined: Sun Sep 24, 2017 6:31 pm
Contact:

[kovarex] [0.17.41] Signaling sometimes does weird things

Post by TheRaph » Sat May 18, 2019 2:53 pm

What?
Pleas look at attached picture.
There are three rail crossings which looks very similar. And one Rail Chain Signal with weird behavior.
factorio signal.png
factorio signal.png (784.78 KiB) Viewed 452 times
Let's start with that first one, it works correct.
Add a second track under the upper horizontal one, and get that second crossing.
One signal don't work (flickers green-yellow-red) - it's marked in picture.

So I taught it's to near to lower horizontal track. If so, I wouldn't report it as an bug. But on an other place I found a crossing like the third one.
The signal is at the same place as in the other crossings and just work.

What I expect?
It may even work in the first one and neither in the second one nor in the the last one, because of the horizontal track.
Or it may work in the last but not in first and second because of the track switch.
Or it should work in alle tree cases.

robot256
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 59
Joined: Sun Mar 17, 2019 1:52 am
Contact:

Re: [kovarex] [0.17.41] Signaling sometimes does weird things

Post by robot256 » Mon May 27, 2019 1:56 pm

I duplicated this in 0.17.42, and found a simpler case where the bug appears. If there is only a short straight track after a diagonal crossing, the signal can be placed close to the crossing. If there is a longer straight track, the space closest to the crossing becomes invalid, even if the farther spot is also made invalid by a straight+curved switch track. In the attached image, you can see which signal spots are considered valid in each configuration.
Attachments
Signal crossing bug.png
Signal crossing bug.png (934.3 KiB) Viewed 385 times

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 7291
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [kovarex] [0.17.41] Signaling sometimes does weird things

Post by kovarex » Tue Jun 04, 2019 10:36 am

Thanks for the report, fixed for the next release.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”