[0.16.51] Unitgroup not pathfinding while center of group is on entity of own force.

Post your bugs and problems so we can fix them.
Post Reply
tha_snoetje
Inserter
Inserter
Posts: 25
Joined: Thu Mar 24, 2016 10:25 pm

[0.16.51] Unitgroup not pathfinding while center of group is on entity of own force.

Post by tha_snoetje » Fri Dec 07, 2018 1:45 pm

While working with unitgroups i stumbled on some strange behavior of the path finding.
The pathfinding doesn't work when the center of the group is on an entity of the same force.

How to reproduce ?
1. Create a unit group with some units
2a. Have the group center/position on a entity of its own force (example: nest or silo).
2b. Or set the group to wander, now it will sometimes wander over a nest
3. Give the group a command to move.

Some examples with debug info enabled.
The group center on the middle of the nest:
Image
The group center on a silo of the same force:
Image

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 3321
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm

Re: [0.16.51] Unitgroup not pathfinding while center of group is on entity of own force.

Post by Klonan » Fri Dec 07, 2018 2:39 pm

Well, the group needs to pathfind, and for that it checks collisions

No commandable entity (unit or unit-group) will path if they are in the middle of another entity

EDIT: But something could be done to fix it, so I will leave it here

tha_snoetje
Inserter
Inserter
Posts: 25
Joined: Thu Mar 24, 2016 10:25 pm

Re: [0.16.51] Unitgroup not pathfinding while center of group is on entity of own force.

Post by tha_snoetje » Fri Dec 07, 2018 3:15 pm

If I do a "create_unit_group" on a position where an entity already is, it would be my stupid fault :) .

But what if a nest is created/spawned on the group position.
And the group is then issued a "set_command"? it fails.

Same happens for when a group wanders over an entity.

So i'm not saying that the biters need to walk on top of the a silo :D
I'm saying that when the group wanders over an entity of its own force (so by using its own wander AI, Not me forcing it there)
A "set_command" fails
Image

Post Reply

Return to “Bug Reports”