Train stop: Read stopped train bug

Post your bugs and problems so we can fix them.
Post Reply
Skeletpiece
Inserter
Inserter
Posts: 45
Joined: Sat Jul 08, 2017 6:26 pm

Train stop: Read stopped train bug

Post by Skeletpiece » Tue Nov 20, 2018 7:53 pm

Consider this setup:
Train id = 755
TrainStopped.PNG
TrainStopped.PNG (553.99 KiB) Viewed 266 times
Signal.PNG
Signal.PNG (239.63 KiB) Viewed 266 times
If train arrives, rail signal turns green [Condition = TRUE] (For now its ok)

Steps to reproduce bug:
- Turn to manual mode (Don not move the train)
- Schedule the train to move to another Train Stop
-> Train will not move, although train is in the same stop, train id is not read

Temporary workaround:
- Send the train to the original station (For signal to put in green color)
- Now move to the other station

User avatar
disentius
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 117
Joined: Fri May 12, 2017 3:17 pm

Re: Train stop: Read stopped train bug

Post by disentius » Wed Nov 21, 2018 2:52 pm

Tried to reproduce the bug, shifting between manual and automatic works normal. What do I miss?
Attachments
read stop test.gif
read stop test.gif (331.63 KiB) Viewed 237 times

Skeletpiece
Inserter
Inserter
Posts: 45
Joined: Sat Jul 08, 2017 6:26 pm

Re: Train stop: Read stopped train bug

Post by Skeletpiece » Wed Nov 21, 2018 4:15 pm

Thanks for the reply disentius, you missed the "GO TO THE STATION" option in the train menu :roll:
I have also made a gif:
TrainStopBug.gif
TrainStopBug.gif (8.07 MiB) Viewed 222 times

User avatar
disentius
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 117
Joined: Fri May 12, 2017 3:17 pm

Re: Train stop: Read stopped train bug

Post by disentius » Wed Nov 21, 2018 10:30 pm

Aha, you are right. Reproduced the event.

It seems to stem from the order of events sent.
-> Manual -> No train signal T sent (expected behavior)
-> Go to station -> (1)train starts moving (2) is set on automatic. The moment the train starts moving, the T signal stops being received and the signal stays red.

What do you use this setup for? (the signal after the station)

User avatar
TruePikachu
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 574
Joined: Sat Apr 09, 2016 8:39 pm

Re: Train stop: Read stopped train bug

Post by TruePikachu » Thu Nov 22, 2018 7:24 pm

Keep in mind it's intentional that a station only yields circuit network signals if a train is stopped at it as part of its schedule -- once a train has advanced the schedule to go somewhere else, the station will stop giving signals.

User avatar
disentius
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 117
Joined: Fri May 12, 2017 3:17 pm

Re: Train stop: Read stopped train bug

Post by disentius » Fri Nov 23, 2018 3:24 pm

That is a valid argunent, TruePikachu. Seems like it is intentional behavior then.

Post Reply

Return to “Bug Reports”