Train Stop - Train Limit from Combinator

Suggestions that were added to the game.

Moderator: ickputzdirwech

Post Reply
PanTobi
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 202
Joined: Fri Feb 05, 2016 12:34 am
Contact:

Train Stop - Train Limit from Combinator

Post by PanTobi »

TL;DR
In Factorio we can enable Train Limit for Train Stop but its const, value that we have to set manualy...
But i think Factorio should have option to set this limit via Combinators signal so we can change this for example depending on
how many drills is working or how much ores is in storage.

What ?
Lets say we have counter on Belts that calculate Ores/Sec on belts, and lets say its 150 ores / sec ( little above 3 blue belts )
so lets say that we allow up to 1 Train / every 100 Ores produced by Drills / sec so in this situation we allow only 1 Train going to that station
but in scenario where we have for example Stop that produces 500 Ores / sec we can send up to 5 Trains to this station, because it should handle it easly

or for example if we have Storage before Train Stop, lets say Storage have 40.000 ores but Belts produce only 50 ores / sec
its still safe to send up to 10 or even more Trains ( but should be limited to Stacker size anywaa )

40.000 Ores in Storage at TrainStop?... well im building 200.000 Storage :)...
But anywaa... we need Dynamic Tran Stop Limit using Combinators !!!!!!!!!!!!
HugeStation
Why ?
Because Enbale/Disable Train Stop is not a solution in this situation
Enable/Disable completly turn ON/OFF Station, but Dynamic Train Limit will change flow on this station to what Station can handle...

User avatar
boskid
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1569
Joined: Thu Dec 14, 2017 6:56 pm
Contact:

Re: Train Stop - Train Limit from Combinator

Post by boskid »

Thanks for the suggestion. This feature already exists. You just need to connect a wire and enable the "set train limit" checkbox in the circuit connection gui. This will disable the manual trains limit field because its value will be overwriten by the signal value.

PanTobi
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 202
Joined: Fri Feb 05, 2016 12:34 am
Contact:

Re: Train Stop - Train Limit from Combinator

Post by PanTobi »

Ohh its working :OOO

Thank You <3 i didn't know about this ^_^
its just because this Box is rly small and i always was using only Enable/Disable option xDD

TY again <3

Post Reply

Return to “Implemented Suggestions”