Page 1 of 1

Paste filter into multiple cells

Posted: Fri Feb 17, 2017 4:11 pm
by matfil
What?
When setting inventory filters you have to set each cell separately or copy filter that you set before. When you want to set same filter for train it starts to be problematic.

Why?
click and drag when pasting filter to paste same filter into multiple cells (rectangle selection or every cell below mouse) would make setting up trains and other containers more convenient.

Re: Paste filter into multiple cells

Posted: Sat Feb 18, 2017 3:19 am
by Rseding91
It has been on my to-do for quite a while now (over a year) but it will require non-trivial core changes to how inventory slot interaction works.

I might get around to it some day but it's a very low priority.

Re: Paste filter into multiple cells

Posted: Sat Feb 18, 2017 11:01 am
by matfil
What about faking click event when you get mouse over event when dragging (holding button down)? It should make filling cells below mouse easier.

Re: Paste filter into multiple cells

Posted: Sat Feb 18, 2017 3:08 pm
by orzelek
Small hint:
Grab the item into hand and middle click on slots.

Re: Paste filter into multiple cells

Posted: Sat May 06, 2017 11:31 am
by Coppermine
Just wanted to point out that now (as of 0.15) you can paste-drag across entities it's unintuitive and inconsistent that you cannot also paste-drag across cells in trains etc. I think that ought to raise the priority of this feature by a notch. Would make setting up trains so much more pleasant.

Re: Paste filter into multiple cells

Posted: Tue May 16, 2017 4:47 pm
by Ausprit
To add weight to this suggestion as I was close to open another thread on the same subject. While I understand that it is low priority, setting up a few trains makes you really feel the fact that you're ending up clicking repeatedly.
I don't have RSI (hopefully), but I still isn't confortable.

As a hint to other people, you can avoid clicking the wheel (which is much harder to click) by shift right-clicking the filter you want and shift+left-clicking the slots you want to paste it to. Not perfect, but better than making stacks of one everywhere than wheel-clicking the stacks to set the filter.