Text color at railway stations

Post your ideas and suggestions how to improve the game.

Moderator: ickputzdirwech

Post Reply
Anon2k
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 55
Joined: Thu Aug 02, 2018 8:51 am
Contact:

Text color at railway stations

Post by Anon2k »

TL;DR
Add a color component to the station name so you can quickly find them in the list.
What ?
I want the player to be able to select the color of the station text.
It would also be nice to somehow highlight in this list the current station where the train is right now, for example, highlight it in bold text.
abc.png
abc.png (200.15 KiB) Viewed 72 times
The attachment abc2.png is no longer available
Why ?
This will make it easier to find a station in the list.
Attachments
abc2.png
abc2.png (118.44 KiB) Viewed 72 times

User avatar
ssilk
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 12406
Joined: Tue Apr 16, 2013 10:35 pm
Contact:

Re: Text color at railway stations

Post by ssilk »

I’m not sure if I understand the why, because I would have trouble to see e.g. a black station name on black ground. ;)

No, really: I can barely see the true color of a stop and how should that improve anything, if I made the list of stations colorful? I don’t see the real link from a color in the list to color on a stop. There is no useful user experience.

Or in other words: if colors would make timetables/schedules more useful, don’t you think they wouldn’t have been invented yet and used in many examples ? But there are none, not for flight information systems, trains, busses, you cannot find any information system, that uses more than let’s say two or maybe in very, very rare cases three colors in one schedule, because the UX of that would be really bad. :) 8-)

Hint: how if you change this suggestion to: “I want to see extra symbols in the schedule”? :mrgreen:
Cool suggestion: Eatable MOUSE-pointers.
Have you used the Advanced Search today?
Need help, question? FAQ - Wiki - Forum help
I still like small signatures...

mmmPI
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 825
Joined: Mon Jun 20, 2016 6:10 pm
Contact:

Re: Text color at railway stations

Post by mmmPI »

Anon2k wrote:
Thu Nov 25, 2021 12:58 pm
Add a color component to the station name so you can quickly find them in the list.
This is already in the game ! => https://wiki.factorio.com/Rich_text !!
rich text.png
rich text.png (419.24 KiB) Viewed 37 times
mapview.png
mapview.png (62.02 KiB) Viewed 37 times
it's not super easy to use as you need to type in the color and you have to start over when you want to edit a textbox because the formatting code disappear once you validate.

but you also have access to symbols and icons ( like ssilk propose ;) !) using the button just under the research button, next to the "apply change" button. When you edit the name of a station.

i think the place where i see color code used is for subway/underground/metro/tub maps
this

I do not use it much in game and i don't see it used a lot in multiplayer either, but from my experience, when someone uses it, it's not just a little and then you can't see things because there are too many colors and symbols :D (on the previous map the names do use very little formatting and are black, but the only thing i can remember is the little M03 M04 in the boxes which is like symbol+color.)

And also maybe i misunderstand the suggestion :)

coppercoil
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 357
Joined: Tue Jun 26, 2018 10:14 am
Contact:

Re: Text color at railway stations

Post by coppercoil »

I don't care about the color of the stop, though colored stop list would be good. The eye catches color faster, without involving OCR :)

Anon2k
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 55
Joined: Thu Aug 02, 2018 8:51 am
Contact:

Re: Text color at railway stations

Post by Anon2k »

mmmPI wrote:
Fri Nov 26, 2021 6:11 am
This is already in the game ! => https://wiki.factorio.com/Rich_text !!
Oh, thank you so much, you saved me a lot of time.
abc3.png
abc3.png (195.97 KiB) Viewed 21 times
It would have remained to somehow mark the station where the train is standing right now and my happiness would have no limit.
Because in 99% of cases when I put the train right at a new station, I will use it in the route. So that you don't have to look for it in the list either.

Post Reply

Return to “Ideas and Suggestions”