Bug - Forum fails to upload attachment.

Discussions related to the forums itself. Call for moderators. Trash Posts area.
Post Reply
triffid_hunter
Inserter
Inserter
Posts: 41
Joined: Wed Dec 14, 2016 7:33 am
Contact:

Bug - Forum fails to upload attachment.

Post by triffid_hunter »

I was getting "failed to parse server response" errors while trying to attach files, so I opened up my browser debugger to see what was going on.

The server is giving the following in response to upload requests, and making the JSON parser upset:

Code: Select all

<b>[phpBB Debug] PHP Warning</b>: in file <b>[ROOT]/phpbb/plupload/plupload.php</b> on line <b>344</b>: <b>move_uploaded_file(./files/plupload/cfd5f8e59121bb005a34a00a22e0e3b4_1e8df0d2bb92a51f7d0d96f8ddc68ed0): failed to open stream: Permission denied</b><br />
<b>[phpBB Debug] PHP Warning</b>: in file <b>[ROOT]/phpbb/plupload/plupload.php</b> on line <b>344</b>: <b>move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpIqUzzJ' to './files/plupload/cfd5f8e59121bb005a34a00a22e0e3b4_1e8df0d2bb92a51f7d0d96f8ddc68ed0'</b><br />
{"jsonrpc":"2.0","id":"id","error":{"code":103,"message":"Failed to move uploaded file."}}
It seems to barf before the upload is complete fwiw.

I tried several times, with the same results each time.

Curiously, the request header lists the content-length as 16779815 (just over 16MB) while the actual filesize is 68748100 (~66MB) (it's a factorio save game zip) - is it trying to do a multi-request upload or something?

If the forum isn't a suitable place to post save games when reporting bugs, where should we post them?

Koub
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6041
Joined: Fri May 30, 2014 8:54 am
Contact:

Re: Bug - Forum fails to upload attachment.

Post by Koub »

I've seen way bigger than 16 MB attachments in the forum :
viewtopic.php?p=224702#p224702
viewtopic.php?p=228214#p228214
viewtopic.php?p=230504#p230504

Yeah I'm lazy, only went into the thread I knew I'd find big files :)

My guess is the issue could be on your side (exotic browser ? exotic extensions ? ...)
Koub - Please consider English is not my native language.

triffid_hunter
Inserter
Inserter
Posts: 41
Joined: Wed Dec 14, 2016 7:33 am
Contact:

Re: Bug - Forum fails to upload attachment.

Post by triffid_hunter »

Firefox 73.0.1 for Linux, no weird extensions - just ublock, noscript (with scripts for factorio.com allowed), youtube enhancer, google translate.

I can't imagine that server-side 'permission denied' errors could be caused by my browser though..?

User avatar
DaveMcW
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 3240
Joined: Tue May 13, 2014 11:06 am
Contact:

Re: Bug - Forum fails to upload attachment.

Post by DaveMcW »

The forum has been moved to a new server since 2016. I think 16 MB is the new limit.

Koub
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6041
Joined: Fri May 30, 2014 8:54 am
Contact:

Re: Bug - Forum fails to upload attachment.

Post by Koub »

DaveMcW wrote:
Sun Mar 08, 2020 11:24 pm
The forum has been moved to a new server since 2016. I think 16 MB is the new limit.
Mind = Blown. I didn't even know XD

When I try to upload something obviously too big for the new 16 MB limit (20 MB in this case), I get a message saying so :
2020-03-09 10_34_17-Factorio Forums - Post a reply.jpg
2020-03-09 10_34_17-Factorio Forums - Post a reply.jpg (3.69 KiB) Viewed 650 times
Almost vanilla Firefox 60.7.2 (no plugins, no extensions, just a few custom security parameters).
Koub - Please consider English is not my native language.


Post Reply

Return to “This Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users