[0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Some mods, made by Bob. Basically streaks every Factroio-area.

Moderator: bobingabout

Keep merged Galena, or change to seperate Lead and Nickel ores?

Poll ended at Sun Oct 05, 2014 3:05 am

Galena gives Lead and Nickel
5
56%
Lead and Nickel as seperate ore fields.
1
11%
Keep Galena, and add another mod that adds Nickel ore fields. (turning Galena to Lead ore)
3
33%
 
Total votes: 9

DaleStan
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 298
Joined: Mon Jul 09, 2018 2:40 am
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by DaleStan »

Are you using any other mods that might change how ores are generated? What settings do you have on the Resource Settings tab of the new game window? Both with and without the "Enhanced Stone" option, I see stone in the starting area.

User avatar
bobingabout
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 7347
Joined: Fri May 09, 2014 1:01 pm
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by bobingabout »

Bob ores should not effect if stone spawns on not, it only spawns more stone if you turn on enhanced stone, that's all it does. Though other mods do change things, bob ores only adds new ores.
Creator of Bob's mods. Expanding your gameplay since version 0.9.8.
I also have a Patreon.

foodfactorio
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 454
Joined: Tue Jun 20, 2017 1:56 am
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by foodfactorio »

isaac1987a wrote:I'm having an issue with bobs ore mods where stone does not generate in the starting zone. Is there an alternate way to get stone or do I need to fix a setting to get stone. I have all the ores turned on.
hi, are you also using Angels Refining?

i recently upgraded Factorio from v0.16.31 to v0.16.51 and while the upgrade seemed to be ok, i also upgraded all mods, and am also having problems with Stone Patches "Not" appearing. After spending a lot of time disabling a mod here and there, and restarting, i disabled all mods and started enabling ones that seemed to be related to resources. (first mod i disabled was RSO as it had Resources in the name lol, but RSO was not the culprit) :)

i have a hunch it is due to Angels Refining, so will also make a post there, but here is was i have found so far:

Vanilla base Factorio = has stone patches
Vanilla base with or without PyCoal Py mods = has stone patches

Vanilla base: +
angelsinfiniteores
angelspetrochem
angelssmelting
angelsrefining
+
the bobs mods below (2 are actually required for the above mods in 0.16.51 or they give an error and game doesnt load)

boblibrary
bobores
bobplates

= no Stone patches (and no mention of stone in the New Game > Resource Settings screen)
(even tried with bobs Enchanced Stone on or off)

When i go into Map Editor and start a blank map, i can draw some Stone onto the ground, and when i mouse over it, the yellow mod info text showed this when i tried this before: base > bob > rso > angel
but maybe it is just Angels Mods, completely removing Stone patches altogether?

(or possibly a bug?)

i know some mods that like to use up stone, (especially PyCoal using it for Tar Production), so i hope Stone Patches havent been removed, as i was already putting all that Slag and Crushed Stone to good use) :)
(also me from the mod portal - im not dustine lol) = https://mods.factorio.com/mods/Dustine/ ... ssion/9108
my 1st Mod Idea :) viewtopic.php?f=33&t=50256

foodfactorio
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 454
Joined: Tue Jun 20, 2017 1:56 am
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by foodfactorio »

hi i just made a post on angels bug and development page here:
viewtopic.php?f=185&t=25468&p=375802#p375802

including a picture of the Resource Settings: showing no options for stone patches
do you see Stone if you look at your similar screen for settings?
(also me from the mod portal - im not dustine lol) = https://mods.factorio.com/mods/Dustine/ ... ssion/9108
my 1st Mod Idea :) viewtopic.php?f=33&t=50256

foodfactorio
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 454
Joined: Tue Jun 20, 2017 1:56 am
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by foodfactorio »

info from mexmer here that IF playing with angels Refining, Stone Patches are removed.
viewtopic.php?f=185&t=25468&p=375806#p375806
(also me from the mod portal - im not dustine lol) = https://mods.factorio.com/mods/Dustine/ ... ssion/9108
my 1st Mod Idea :) viewtopic.php?f=33&t=50256

InlustrisNox
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Sat May 18, 2019 4:07 pm
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by InlustrisNox »

does pls anybody knows if Rutile (Titanium) works for Factorio Extended + ? (they have different color)

User avatar
bobingabout
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 7347
Joined: Fri May 09, 2014 1:01 pm
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by bobingabout »

InlustrisNox wrote:
Mon Jun 15, 2020 6:32 pm
does pls anybody knows if Rutile (Titanium) works for Factorio Extended + ? (they have different color)
I don't know, but if the ores look different, probably not.
Creator of Bob's mods. Expanding your gameplay since version 0.9.8.
I also have a Patreon.

Gnarker
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Sat Apr 02, 2022 9:36 pm
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by Gnarker »

If you're using the mod for the Groundwater alone, is there any way to get it without also getting Lithia Water?

User avatar
bobingabout
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 7347
Joined: Fri May 09, 2014 1:01 pm
Contact:

Re: [0.12.x][v0.12.8] Bob's Ore Mod.

Post by bobingabout »

Gnarker wrote:
Thu Apr 14, 2022 2:58 pm
If you're using the mod for the Groundwater alone, is there any way to get it without also getting Lithia Water?
No, they're both on the same option...
Creator of Bob's mods. Expanding your gameplay since version 0.9.8.
I also have a Patreon.

Post Reply

Return to “Bob's mods”