Mac M1 Escape key does not work!

Anything that prevents you from playing the game properly. Do you have issues playing for the game, downloading it or successfully running it on your computer? Let us know here.
Post Reply
Bitrazr
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Thu Nov 24, 2022 11:33 pm
Contact:

Mac M1 Escape key does not work!

Post by Bitrazr »

Hello,

I recently got the game to play around on my Mac mini M1 and unfortunately the escape key does not work. I cannot open up the main menu with it. I searched the forums and tried to find posts but I don't see anything.

Help!

Bitrazr
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Thu Nov 24, 2022 11:33 pm
Contact:

Re: Mac M1 Escape key does not work!

Post by Bitrazr »

So doing some experimentation, I pulled up my visual keyboard on Mac which indeed registers that the escape button is being pressed; the game is not. Looks like this is indeed a bug. If anyone else is running into this, I rebound the escape key to caps lock which appears to be working for the game menu.

Can anyone assist with some other stuff I can try or let me know if this is being worked on? Thanks for your help.

User avatar
jodokus31
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1464
Joined: Sun Feb 26, 2017 4:13 pm
Contact:

Re: Mac M1 Escape key does not work!

Post by jodokus31 »

iOS has a special way to handle hotkeys, coming from Windows/Linux
Maybe you have rebound ESC to something else in system settings, which is handled with prio.
f.e. if I press Command-Q, factorio quits. I can't rebind it in the game, if have to free the combination first in system settings.

User avatar
brunzenstein
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1043
Joined: Tue Mar 01, 2016 2:27 pm
Contact:

Re: Mac M1 Escape key does not work!

Post by brunzenstein »

Bitrazr wrote:
Thu Nov 24, 2022 11:37 pm
Hello,

I recently got the game to play around on my Mac mini M1 and unfortunately the escape key does not work. I cannot open up the main menu with it. I searched the forums and tried to find posts but I don't see anything.

Help!
Funny - on my MacBook Air M2 the escape key works as it should

Post Reply

Return to “Technical Help”