Crash after a while using Bob's mod.

Anything that prevents you play the game properly. Do you have issues with paying for the game, downloading it or properly running it on your computer? Let us know here.

Crash after a while using Bob's mod.

Postby R3DKn16h7 » Fri May 19, 2017 5:40 pm

I have encountered a crash that appears from nowhere just moments after loading a specific save. I am playing on 0.15 with Bobs mods, all updated to the most recent version. In single player.

Reproduce:
load the save and wait a few moments

What:
the game disconnects with the message:
Oriented explosion (or beam) needs to target to be created.

and reverts back to the menu

I attach the save and the log. The log seems unhelpful, so is there some other log I need to include?
Attachments
factorio-current.log
The log
(20.38 KiB) Downloaded 6 times
_autosave2.zip
Save that will cause the crash
(11.7 MiB) Downloaded 4 times
R3DKn16h7
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Fri May 19, 2017 5:32 pm

Re: Crash after a while using Bob's mod.

Postby Ashgad » Sun May 21, 2017 10:50 am

Hi
I have exactly the same issue.
It happens when poison mine (probably slowdown mine too) explode.
Lay down a poison mine and shot at it or wait for bitter to step on it.
It should result in error message.

I had to remove my poison mines in order to stop this error happening.
This is the only solution I can offer you atm.
Ashgad
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 1
Joined: Sun May 21, 2017 10:43 am

Re: Crash after a while using Bob's mod.

Postby R3DKn16h7 » Sun May 21, 2017 8:24 pm

Oooohhhh awesome, that mke sense since I've placed the mines just to test them out and forgot about them.

In that save I am far away from the mines, so I really must rush before the biters trigger them and remove them.

EDIT: now that you figured out where the problem is, I think I found the fix:

you need to replace
Code: Select all
    dying_explosion = "explosion-gunshot",


with
Code: Select all
    dying_explosion = "explosion-hit",


in "C:\Users\Yourname\AppData\Roaming\Factorio\mods/bobwarfaremodfolder/prototypes/entity/mine.lua"
R3DKn16h7
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Fri May 19, 2017 5:32 pm

Re: Crash after a while using Bob's mod.

Postby bobingabout » Sun May 21, 2017 10:39 pm

I'll update with that fix
User avatar
bobingabout
Smart Inserter
Smart Inserter
 
Posts: 4411
Joined: Fri May 09, 2014 1:01 pm


Return to Technical Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests