Entity Not Can't Be Placed on Surface (Map)

Place to get help with not working mods / modding interface.
Post Reply
guitarhero23
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Sun Oct 18, 2020 1:46 pm
Contact:

Entity Not Can't Be Placed on Surface (Map)

Post by guitarhero23 »

Preface: Another noob running into trouble. I was able to google my way through many issues I've gotten into so far but this one I can't figure out the right words to use to find my answer. I'm looking at tutorials as well as other mods to see how things work.

Goal: Create a new entity (container) and put it on the map. I've gotten everything except the last step. When I create the entity with the recipe and it appears in my inventory when I click on it to then go and place it on the map instead of the blueprint (correct term?) showing up so I can see the space it'll take up the menu icon just shows up for some reason. See screenshot below.

I've attached the mod files, again this is just a learning experience mod for me so disregard the fact that the mod name has nothing to do with what's there at this point or the fact that im testing using a container from Krastorio as my entity.
factorioSS.PNG
factorioSS.PNG (1.86 MiB) Viewed 131 times
Attachments
ModHelp.rar
(51.62 KiB) Downloaded 8 times

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 4538
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: Entity Not Can't Be Placed on Surface (Map)

Post by Klonan »

You need to give the item a 'place_result', to tell it what entity it places down

guitarhero23
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Sun Oct 18, 2020 1:46 pm
Contact:

Re: Entity Not Can't Be Placed on Surface (Map)

Post by guitarhero23 »

Thanks a bunch that was exactly it, somehow I missed seeing that in other examples. I've been looking through other mods and the base game and never noticed that on an item. Appreciate the tip.

Post Reply

Return to “Modding help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users