[1.1.3] Unexpected behaviour when draging power poles

Bugs that are actually features.
Post Reply
Yxen
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 15
Joined: Fri Jun 02, 2017 9:08 pm
Contact:

[1.1.3] Unexpected behaviour when draging power poles

Post by Yxen »

I would normally drag a new power pole by first clicking (and hold) on the existing pole and then dragging it out. Up to the 1.0 version, it placed the next pole in the maximum distance. This was very handy in that you do not have to measure the distance where to place the first pole. The same method I use when placing underground pipes.

Starting from 1.1.0, the same method first inserts the new pole just next to the old one before resorting to the normal dragging algorithm.

Please revert to the old behavior.

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 7076
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: [1.1.3] Unexpected behaviour when draging power poles

Post by Loewchen »

Yxen wrote:
Tue Dec 01, 2020 5:29 pm
Starting from 1.1.0, the same method first inserts the new pole just next to the old one before resorting to the normal dragging algorithm.
That just is not true.

Yxen
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 15
Joined: Fri Jun 02, 2017 9:08 pm
Contact:

Re: [1.1.3] Unexpected behaviour when draging power poles

Post by Yxen »

OK, I did a bit of research, and this is not an issue in vanilla. You are right.

However, this started to be a problem in Angel/Bob game with Lighted Electric Poles + after the 1.1 update. Only the lighted poles behave incorrectly now, the standard ones are OK.

I will report it to the mod authors as well but it is most likely caused by changes in the base game so the developers still may have a look at this. I would expect all entities should behave the same here.

Choumiko
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1352
Joined: Fri Mar 21, 2014 10:51 pm
Contact:

Re: [1.1.3] Unexpected behaviour when draging power poles

Post by Choumiko »

Taking a guess: When you click and hold on the lighted powerpole, Factorio recognizes the invisible lamp entity instead of the pole and therefore places the pole next to it.

IronCartographer
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 431
Joined: Tue Jun 28, 2016 2:07 pm
Contact:

Re: [1.1.3] Unexpected behaviour when draging power poles

Post by IronCartographer »

I've been experiencing this with Inbuilt Lighting mod. Thank you for pointing out it is modded behavior; I will look into solutions with entity flags and such.

Post Reply

Return to “Not a bug”