[16.35] Blueprints get duplicated into inventory

Bugs that are actually features.
Post Reply
ethernal
Inserter
Inserter
Posts: 27
Joined: Fri Jan 05, 2018 7:07 am
Contact:

[16.35] Blueprints get duplicated into inventory

Post by ethernal » Sat Mar 24, 2018 5:39 pm

When selecting BP from BP book they get duplicated into inventory even if they already exist there.

Expected:

if a duplicate of a blueprint would be placed into inventory don't place it there.

Reproduce

Select BP from BP Book,
Use it or discard it with Q
Select same BP again

Repeat.

You will end up with inventory full of the same BP.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 10021
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [16.35] Blueprints get duplicated into inventory

Post by Rseding91 » Sat Mar 24, 2018 6:51 pm

Thanks for the report however that's working 100% as intended. Clicking the blueprint from the blueprint library turns it into an item. If you don't want it to do that, don't click the blueprint but re-use the one you already have in your inventory.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 10021
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [16.35] Blueprints get duplicated into inventory

Post by Rseding91 » Sat Mar 24, 2018 6:56 pm

Additionally: you're meant to take the entire book out as an item and use that instead of individual blueprints. While holding the book you can cycle between the blueprints in the book by holding shift and scrolling with the mouse wheel.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

ethernal
Inserter
Inserter
Posts: 27
Joined: Fri Jan 05, 2018 7:07 am
Contact:

Re: [16.35] Blueprints get duplicated into inventory

Post by ethernal » Sat Mar 24, 2018 8:05 pm

And I was wondering how that worked... thanks.. one more thing that should go into tips and tricks...really.

BTW. I understand the reuse principle but it's simply faster and easier to click B (as the position in BP GUI is remembered) than find the BP in inventory. Maybe this should be worked on as ARAI am concerned this is easier solution.

ethernal
Inserter
Inserter
Posts: 27
Joined: Fri Jan 05, 2018 7:07 am
Contact:

Re: [16.35] Blueprints get duplicated into inventory

Post by ethernal » Sun Mar 25, 2018 12:56 pm

Would it be hard to implement a check for the duplicated blueprint in the inventory? This again enhances user experience. It's not really that is how it should work issue. It's about this is less annoying for the user approach.

Post Reply

Return to “Not a bug”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users