[Posila] can't pump fluid out

Bugs that are actually features.
Locked
DallasLova
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 12
Joined: Wed Aug 31, 2016 12:16 am
Contact:

[Posila] can't pump fluid out

Post by DallasLova »

Hi,

It seems that I can't pump the fluid out of my fluid wagon (see attached picture).
I can't see what i'm doing wrong since it was working in my other game.. and that I can pump the fluid IN.

Thanks
Attachments
pump.png
pump.png (2.47 MiB) Viewed 2508 times

User avatar
Klonan
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 4865
Joined: Sun Jan 11, 2015 2:09 pm
Contact:

Re: can't pump fluid out

Post by Klonan »

Thanks for the report,

Can you provide the save game of this broken behavior?

iceman_1212
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 256
Joined: Wed Aug 17, 2016 9:49 am
Contact:

Re: can't pump fluid out

Post by iceman_1212 »

just to confirm, did you have the train run on automated to the station? it's hard to get the pumps to align correctly if wagon is driven/placed manually.

DallasLova
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 12
Joined: Wed Aug 31, 2016 12:16 am
Contact:

Re: can't pump fluid out

Post by DallasLova »

Here!

thanks for the quick answer :)
Attachments
deathworld.zip
(6.75 MiB) Downloaded 36 times

DallasLova
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 12
Joined: Wed Aug 31, 2016 12:16 am
Contact:

Re: can't pump fluid out

Post by DallasLova »

Yes, I tried with automated.
didn't work.

I went back, put the pump on the other side of the track, went in again with automated. Same problem with pump on the other side of the track.

BenSeidel
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 553
Joined: Tue Jun 28, 2016 1:44 am
Contact:

Re: [Posila] can't pump fluid out

Post by BenSeidel »

Although this might not be your issue,
If you place more than one pump so that they can connect themselves to one tank (either putting them side by side or by putting them on opposite sides) then one will be marked as "connectable" and the other(s) simply won't be used. If you then remove the active pump (that would have connected to your tanker, or is connected to your tanker), then the other pumps still won't connect.

If you put the train in before connecting the pumps to power or connecting the pumps to the import/export pipes, and removed adjacent/opposite pumps then you will get results similar to this. As your lower pump is in the "I want to connect" state, this would be your issue.

Move the train completely out of the way or pick up and drop your pumps again and you will get them to connect correctly.

reddutton
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 53
Joined: Sun Jul 19, 2015 12:35 am
Contact:

Re: [Posila] can't pump fluid out

Post by reddutton »

i have seen this bug as well

1st corected its self after moving the train out of the station and resending

2nd had 3 pump next to each other on a imput and 1 of the 3 pumps would not pump in to the train where 2 pumps pulled from a tank directly and the 3rd pump from between the tanks conected with a single pipe to the tank pumps were directly toutching

stations i had was horizontal opposed to virticle in the OP's post
thy may be stupid but thy am smart (reddutton 2006 seconlife)

User avatar
TruePikachu
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 979
Joined: Sat Apr 09, 2016 8:39 pm
Contact:

Re: [Posila] can't pump fluid out

Post by TruePikachu »

The car in question is sitting on the curved rail, so the pump will not connect to it properly; even though it looks like it is straight, it is at a tiny angle.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8023
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [Posila] can't pump fluid out

Post by kovarex »

TruePikachu wrote:The car in question is sitting on the curved rail, so the pump will not connect to it properly; even though it looks like it is straight, it is at a tiny angle.
Yes. So not a bug.

MaxShootingstar
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Sun Oct 22, 2017 10:15 am
Contact:

Re: [Posila] can't pump fluid out

Post by MaxShootingstar »

I have similar problem but the solution is meeting all the criteria and still not working for me
Attachments
_autosave8.zip
Save file
(5.88 MiB) Downloaded 33 times
Check the petroleum gas
Check the petroleum gas
Screen Shot 2017-10-22 at 3.52.09 PM.png (909.04 KiB) Viewed 1962 times

joon
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 130
Joined: Mon Jan 19, 2015 7:11 pm
Contact:

Re: [Posila] can't pump fluid out

Post by joon »

Why is there no station? The train should line up properly for the pumps to work if there was a station.

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 6978
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: [Posila] can't pump fluid out

Post by Loewchen »

MaxShootingstar wrote:I have similar problem but the solution is meeting all the criteria and still not working for me
When I load your save and actually set up a schedule for the train it works fine, if you still think there is something wrong, then make a new report, posting in a Not a bug report makes no sense.

Locked

Return to “Not a bug”