[0/17.58] Server not honoring autosave_interval precisely

Bugs that are actually features.
Post Reply
electricOzone
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 9
Joined: Thu Jan 12, 2017 2:44 pm
Contact:

[0/17.58] Server not honoring autosave_interval precisely

Post by electricOzone » Sun Aug 11, 2019 10:25 pm

I'm hosting a server on Ubuntu Linux. My server-settings.json file is usually configured with an autosave_interval of 30 minutes. However, I noticed autosaves were only happening about once every 63 minutes.

As a test, I set the autosave_interval to 1 minute. In this case (see attached files), the server is still only autosaving about once every 95 seconds.
Attachments
server-settings.json
(801 Bytes) Downloaded 3 times
factorio-current.log
(42.48 KiB) Downloaded 2 times
_autosave2.zip
(22.3 MiB) Downloaded 3 times

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9672
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0/17.58] Server not honoring autosave_interval precisely

Post by Rseding91 » Sun Aug 11, 2019 11:02 pm

Thanks for the report however that's working correctly. Autosave interval is in game-time not real world time. Your save file is not running at full speed because you've built so much and so it takes longer real-world time to reach the interval.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

electricOzone
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 9
Joined: Thu Jan 12, 2017 2:44 pm
Contact:

Re: [0/17.58] Server not honoring autosave_interval precisely

Post by electricOzone » Mon Aug 12, 2019 12:22 am

I see, thanks for the info! So if I set the autosave_interval to 1 minute, it's really being set to 3600 game ticks? 30 minutes = 108,000 ticks?

Adamo
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 285
Joined: Sat May 24, 2014 7:00 am
Contact:

Re: [0/17.58] Server not honoring autosave_interval precisely

Post by Adamo » Mon Aug 12, 2019 12:58 am

electricOzone wrote:
Mon Aug 12, 2019 12:22 am
I see, thanks for the info! So if I set the autosave_interval to 1 minute, it's really being set to 3600 game ticks? 30 minutes = 108,000 ticks?
Yeah. You should be able to see the speed at which your game is running in "UPS", which is really ticks per second, if you turn it on in the debug overlay.

Post Reply

Return to “Not a bug”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users