Satellites grouped with intermediate products but..

Bugs that we just recently fixed in our development version, and will get to you in the next release.
Post Reply
cvkurt
Inserter
Inserter
Posts: 30
Joined: Tue Jan 31, 2017 2:45 pm
Contact:

Satellites grouped with intermediate products but..

Post by cvkurt » Sat Feb 10, 2018 2:23 pm

Per viewtopic.php?f=23&t=52586&p=307514&hil ... te#p307514, Satellites are not an intermediate product. However they do appear in the "Intermediate Products" crafting menu. While certainly this placement was intentional (as is listing at https://wiki.factorio.com/Satellite as an intermediate product), it is confusing... as players naturally would assume anything in the "Intermediate Products" grouping was in fact an intermediate product. As illustrated in the referenced bug report, this leads players to incorrectly believe they can use production modules when producing them.

Zavian
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1418
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:57 am
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by Zavian » Sat Feb 10, 2018 3:38 pm

In my mind it is an intermediate product. It is an ingredient in another recipe, it isn't ammunition for a weapon, and it can't be placed in the world like a drill/assemblers/turret etc. It's one of the few intermediate products that you can't use prod modules on, but I still consider it an intermediate product.

I'll note that some other intermediate products also can't benefit from productivity modules. eg barreling and unbarrelling of fluids, and kovarex processing. So the rule that you can only use productivity modules to make intermediate products does not mean that every intermediate product can benefit from productivity modules.

cvkurt
Inserter
Inserter
Posts: 30
Joined: Tue Jan 31, 2017 2:45 pm
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by cvkurt » Sat Feb 10, 2018 3:40 pm

When you try to add productivity modules to a satellite assembler, the message you get in error says you cannot add them because satellites are not intermediate products. So if they are regarded as intermediate products that cannot be produced with the aide of productivity modules, then at least that message should be updated.

User avatar
Jon8RFC
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 362
Joined: Tue May 10, 2016 3:39 pm
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by Jon8RFC » Sat Feb 10, 2018 4:47 pm

Unfortunately, I was told this is a balancing issue, but it sure seems off to me:
viewtopic.php?f=16&t=44801
Image

cvkurt
Inserter
Inserter
Posts: 30
Joined: Tue Jan 31, 2017 2:45 pm
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by cvkurt » Sat Feb 10, 2018 5:16 pm

Jon8RFC wrote:Unfortunately, I was told this is a balancing issue, but it sure seems off to me:
viewtopic.php?f=16&t=44801
I'm not asking for any change in game balance... I'm asking for consistency in the U/I. If they are not intermediate products, then they shouldn't be in the Intermediate crafting menu. If they are intermediate products, then the message you get when you try to add productive modules to their assembly machines is wrong.

orzelek
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 3575
Joined: Fri Apr 03, 2015 10:20 am
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by orzelek » Sun Feb 11, 2018 10:53 am

cvkurt wrote:
Jon8RFC wrote:Unfortunately, I was told this is a balancing issue, but it sure seems off to me:
viewtopic.php?f=16&t=44801
I'm not asking for any change in game balance... I'm asking for consistency in the U/I. If they are not intermediate products, then they shouldn't be in the Intermediate crafting menu. If they are intermediate products, then the message you get when you try to add productive modules to their assembly machines is wrong.
Message about productivity modules is wrong.
It has been from quite some time if you add any mod that uses productivity limitations. Message gets more confusing then especially with mods that add different intermediate tab but don't add productivity to them.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9448
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by Rseding91 » Tue Feb 13, 2018 2:12 am

Thanks for the report. The "intermediate products" message on modules is just missleading. It has nothing to do with intermediates - it's simply a list of recipes that they're allowed to work with.

The message should say "This recipe can't be used with productivity modules" or something to that effect. I'll change it for 0.17.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Kirold
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Sat May 13, 2017 3:28 pm
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by Kirold » Fri Jul 12, 2019 4:54 pm

...still not changed :D

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 9448
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: Satellites grouped with intermediate products but..

Post by Rseding91 » Fri Jul 12, 2019 9:51 pm

Kirold wrote:
Fri Jul 12, 2019 4:54 pm
...still not changed :D
I'll change it: never. Everyone complains when talking about changing them so it's left as is. Just like the "Can't use Nuclear fuel" message with nuclear fuel in reactors.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Post Reply

Return to “Resolved for the next release”

Who is online

Users browsing this forum: DaveMcW