Show Me Your...

pyanodon's mods are here

Moderator: pyanodon

Post Reply
kingarthur
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1402
Joined: Sun Jun 15, 2014 11:39 am
Contact:

Show Me Your...

Post by kingarthur »

So now the pymods has its own board i figured id start a post so we could share pymods creations.

this is my Water to coal generator the mk1 version. its designed to output a full yellow belt of coal.

blueprint
https://pastebin.com/2NtddTME
Water to Coal Gen Mk1
Water to Coal Gen Mk1
20180327063522_1.jpg (537.05 KiB) Viewed 6043 times

User avatar
pyanodon
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1880
Joined: Wed Apr 20, 2016 4:42 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by pyanodon »

Thank you!!! That´s a nice idea. Lets see what people are doing with these mods :)
pY Coal processing mod
Discord: Pyanodon #5791

User avatar
pyanodon
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1880
Joined: Wed Apr 20, 2016 4:42 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by pyanodon »

kingarthur wrote:So now the pymods has its own board i figured id start a post so we could share pymods creations.

this is my Water to coal generator the mk1 version. its designed to output a full yellow belt of coal.

Early and already self-sustained coal chain ;)
pY Coal processing mod
Discord: Pyanodon #5791

chrisdec
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 216
Joined: Fri May 27, 2016 7:50 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by chrisdec »

ive also re-started a new map for the PY mods
here is a small setup to make wood
Image
https://i.imgur.com/vrP47MJ.jpg

User avatar
pyanodon
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1880
Joined: Wed Apr 20, 2016 4:42 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by pyanodon »

I dont recognize that wood icon...what mod are you using?
pY Coal processing mod
Discord: Pyanodon #5791

chrisdec
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 216
Joined: Fri May 27, 2016 7:50 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by chrisdec »

pyanodon wrote:I dont recognize that wood icon...what mod are you using?
i have to look for the mod (have lots of mods)

chrisdec
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 216
Joined: Fri May 27, 2016 7:50 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by chrisdec »

chrisdec wrote:
pyanodon wrote:I dont recognize that wood icon...what mod are you using?
i have to look for the mod (have lots of mods)
found it
https://mods.factorio.com/mod/BetterIcons ;)

kaueNP
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 52
Joined: Fri Sep 16, 2016 3:51 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by kaueNP »

Early SynGas production to be used in special miners
Its probably not the best setup,but works really fine and you only need water :)
Image

User avatar
pyanodon
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1880
Joined: Wed Apr 20, 2016 4:42 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by pyanodon »

kaueNP wrote:Early SynGas production to be used in special miners
Its probably not the best setup,but works really fine and you only need water :)
Very nice! never saw someone with Syngas that early!
pY Coal processing mod
Discord: Pyanodon #5791

aklesey1
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1841
Joined: Sun May 18, 2014 3:45 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by aklesey1 »

pyanodon wrote:
kaueNP wrote:Early SynGas production to be used in special miners
Its probably not the best setup,but works really fine and you only need water :)
Very nice! never saw someone with Syngas that early!
More Syngas can come up if we'll have oxygen
Heh Syngas is need for borax, borax need for science pack 2, the sooner we get Syngas, then better.
Nickname on ModPortal - Naron79

Patrick
Inserter
Inserter
Posts: 31
Joined: Sun Apr 16, 2017 6:30 am
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Patrick »

It's been slow going, but red science is automated. Now to just figure out green science's production chain so I can finally get ammonia for circuit production. I will be thrilled when I no longer have to make circuits by hand.

One of the things making this hard is trying to recognize the icons.

One of the idiotic things I did was use RSO w/ Rail World settings. It takes so many resources to tech up I'm worried I'll mine my coal and iron dry before I can get trains going.

Image

Shorkan
Inserter
Inserter
Posts: 30
Joined: Sun Apr 01, 2018 2:26 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Shorkan »

Patrick wrote: I will be thrilled when I no longer have to make circuits by hand.
You can make the easy recipe from circuit board 1 with assembling machine 2.
Patrick wrote:Now to just figure out green science's production chain so I can finally get ammonia for circuit production.
You get ammonia with the cyanic acid recipe on red science, the recipe where you need ammonia needs cyanic acid too. The cyanic acid recipe is the only one where you can get cyanic acid and it gives you more ammonia then you need for the circuit chain. So ammonia from a recipe with green science is useless for the circuit chain because you need the cyanic acid recipe.

Patrick
Inserter
Inserter
Posts: 31
Joined: Sun Apr 16, 2017 6:30 am
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Patrick »

Shorkan wrote:
Patrick wrote: I will be thrilled when I no longer have to make circuits by hand.
You can make the easy recipe from circuit board 1 with assembling machine 2.
... Gaaaaaaaah. I had checked w/ Assembling Machine 1 and didn't see it, but I forgot that it was limited to 2 inputs. *Begins cussing*.

Shorkan wrote:
Patrick wrote:Now to just figure out green science's production chain so I can finally get ammonia for circuit production.
You get ammonia with the cyanic acid recipe on red science, the recipe where you need ammonia needs cyanic acid too. The cyanic acid recipe is the only one where you can get cyanic acid and it gives you more ammonia then you need for the circuit chain. So ammonia from a recipe with green science is useless for the circuit chain because you need the cyanic acid recipe.
Thanks! Ah, the learning journey.
Last edited by Patrick on Sun Apr 08, 2018 8:15 pm, edited 1 time in total.

Shorkan
Inserter
Inserter
Posts: 30
Joined: Sun Apr 01, 2018 2:26 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Shorkan »

Yeah many things to learn. I started first with bob and made some mistakes until i found out that i need the buildings for circuit board 1, handcraft some printed circuit substrate 1 and insert it to get my first circuit board 1, to automate it. I was first trying to make the printed circuit substarte 1 chain and then the green sience ( sience pack 2 ), but both of them need at some point circuit board 1. So without the circuit board 1 chain you can do nothing. I was confused how i can progress, until i found out how hit works with bob. But not long after that i started new without bob, because my base building was terrible, i let always not enough space and i was thinking, maybe i should learn pymod first befor i play them with bob. :D

Vetrosian
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 18
Joined: Sun Dec 24, 2017 8:27 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Vetrosian »

I admire how tidy your setups are, I've been telling myself: "Right.. I'll throw together this temporary arrangement just to get things going and built a proper one later." Now my base is a nightmare and I haven't even started on science pack 3 yet.

chrisdec
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 216
Joined: Fri May 27, 2016 7:50 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by chrisdec »

so here is my setup for electronic circuits
Image

makes around 46 circuits per minute

Image

it took me a while to build this, but im glad its running smooth

User avatar
pyanodon
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1880
Joined: Wed Apr 20, 2016 4:42 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by pyanodon »

Impressive!
pY Coal processing mod
Discord: Pyanodon #5791

Vetrosian
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 18
Joined: Sun Dec 24, 2017 8:27 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Vetrosian »

After seeing chrisdec's circuit setup, I became curious about what it would take to have the same output with the complex recipe, since my base only has a basic circuit setup (mostly just enough to get things going) I put the numbers into helmod to see what it said:


Image

Admittedly those aren't perfect ratios, but still... I'm scared...

And for those curious, the base I'm currently trying to tidy up:
Image

Patrick
Inserter
Inserter
Posts: 31
Joined: Sun Apr 16, 2017 6:30 am
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Patrick »

That is a lot of resources, buildings, and space for less than 1 circuit per second. I'm guessing it is a lot cheaper to just make 25 assemblers?

Shorkan
Inserter
Inserter
Posts: 30
Joined: Sun Apr 01, 2018 2:26 pm
Contact:

Re: Show Me Your...

Post by Shorkan »

Yeah is a lot cheaper to build. In the picture you don't see the buildings with the hightest numbers. Around 30 Clay-Pits and maybe 60 Fawogae Plantation , 25 Auog paddock and 24 Moondrop Greenhouse. :D

Post Reply

Return to “PyMods”