cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Adds new train stops forming a highly configurable logistic network.

Moderator: Optera

Post Reply
User avatar
ptx0
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1085
Joined: Wed Jan 01, 2020 7:16 pm
Contact:

cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Post by ptx0 »

I have been using Factorio-World and LTN with the Cargo Ships mod to import items from North America all the way to Europe, but it seems that the 14 minute delivery times are a bit much for the default 10 minute warning, and I find no way to change this interval. Can it be done?
My Mods - Fish Per Minute base size metric - Use your crashed spaceship as a belt balancer?
• • •
Base: Bob's @ 1 Million SPM
• • •
Linear search and overflows are indicative of sloppy coding practices.

Stimpatch
Inserter
Inserter
Posts: 38
Joined: Wed Sep 11, 2019 8:23 am
Contact:

Re: cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Post by Stimpatch »

Settings.

.
.
.
o, really, the timeout to generate the warning is in there.


edit: Okay, actually its not that easy to recognise. In the mod settings you can configure a timeout value (default is 10 minutes = 600 seconds) allowed to complete a delivery. For some scenarios (really long travel and / or long loading and unloading times) you want to increase that.

@Optera: If you want to improve your documentation (even more) you can extend the manual with a description of all settings configures in your settings.lua. Thats actually missing right now.

And thanks for the awesome mod!

User avatar
ptx0
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1085
Joined: Wed Jan 01, 2020 7:16 pm
Contact:

Re: cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Post by ptx0 »

nope, mine is set to more than an hour and I get the 10 minute messages.
My Mods - Fish Per Minute base size metric - Use your crashed spaceship as a belt balancer?
• • •
Base: Bob's @ 1 Million SPM
• • •
Linear search and overflows are indicative of sloppy coding practices.

User avatar
ptx0
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1085
Joined: Wed Jan 01, 2020 7:16 pm
Contact:

Re: cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Post by ptx0 »

Screenshot_20200110_092118.png
Screenshot_20200110_092118.png (1.88 MiB) Viewed 937 times
here are the messages i am seeing
My Mods - Fish Per Minute base size metric - Use your crashed spaceship as a belt balancer?
• • •
Base: Bob's @ 1 Million SPM
• • •
Linear search and overflows are indicative of sloppy coding practices.

User avatar
ptx0
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1085
Joined: Wed Jan 01, 2020 7:16 pm
Contact:

Re: cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Post by ptx0 »

Screenshot_2020-01-10_09-27-59.png
Screenshot_2020-01-10_09-27-59.png (1.53 MiB) Viewed 937 times
mod settings.

the 18000 tick filter thing might be related? i have no idea what it means, but please let me know if i've missed something obvious. I have all messages off and I still get these warnings..
My Mods - Fish Per Minute base size metric - Use your crashed spaceship as a belt balancer?
• • •
Base: Bob's @ 1 Million SPM
• • •
Linear search and overflows are indicative of sloppy coding practices.

User avatar
Optera
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 2809
Joined: Sat Jun 11, 2016 6:41 am
Contact:

Re: cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Post by Optera »

Those are not from LTN.
All LTN messages have "[LTN]" as prefix.
Stimpatch wrote:
Fri Jan 10, 2020 8:44 am
@Optera: If you want to improve your documentation (even more) you can extend the manual with a description of all settings configures in your settings.lua. Thats actually missing right now.

And thanks for the awesome mod!
I think mod settings are self explanatory, copying the mouse over text into the manual feels redundant.

User avatar
steinio
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 2595
Joined: Sat Mar 12, 2016 4:19 pm
Contact:

Re: cargo ships: train spent longer than 10 minutes between stations

Post by steinio »

Optera wrote:
Fri Jan 10, 2020 6:57 pm
Those are not from LTN.
All LTN messages have "[LTN]" as prefix.
Sounds like The Fat Controller mod...
Image
Transport Belt Repair Man

View unread Posts

Post Reply

Return to “Logistic Train Network”