Trains attempt pickup at requester.

Adds new train stops forming a highly configurable logistic network.

Moderator: Optera

Post Reply
equitime77
Inserter
Inserter
Posts: 38
Joined: Mon Mar 28, 2016 11:07 am

Why are trains being sent to a requester station to pickup?

Post by equitime77 » Wed Jul 25, 2018 7:42 pm

I have seen quite a few trains being sent to a requester station as if it were acting as a provider station. It has no provider tags in the constant combinator. I cannot understand why it should do this?

DaleStan
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 79
Joined: Mon Jul 09, 2018 2:40 am

Re: Why are trains being sent to a requester station to pickup?

Post by DaleStan » Wed Jul 25, 2018 9:29 pm

What signals are you sending to the LTN input? I'm guessing you're sending more than 1k (by default) of the resource in question. Doing that makes it a provider station. You should be able to fix this with any of: Filtering out that signal before it gets to the station, Making sure that you never over-deliver to the station, or Setting a large provide threshold.

equitime77
Inserter
Inserter
Posts: 38
Joined: Mon Mar 28, 2016 11:07 am

Re: Why are trains being sent to a requester station to pickup?

Post by equitime77 » Thu Jul 26, 2018 5:46 am

Thanks, it seemed to stop after the amount in it went way down again. I will see if I can adopt your suggestions too.

Dergonic
Inserter
Inserter
Posts: 42
Joined: Mon Jun 06, 2016 8:56 am

Re: Why are trains being sent to a requester station to pickup?

Post by Dergonic » Thu Jul 26, 2018 6:30 am

I had the same issue, Requesting station becomes providing station as soon as ressources stocked are over the request.

I solved it via setting up a "provide threshold" to 1G ressources so that it can never become a provider station
Inspired by this post (4th image) : https://imgur.com/a/3vAYm

mrvn
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 2579
Joined: Mon Sep 05, 2016 9:10 am

Re: Why are trains being sent to a requester station to pickup?

Post by mrvn » Thu Jul 26, 2018 11:08 am

My blueprints all have both requester and povider amounts and priority in them for that reason. I also increased the game wide default to 1G just to be save.

hechang27
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Wed Aug 08, 2018 8:36 am

Trains attempt pickup at requester.

Post by hechang27 » Mon Aug 13, 2018 12:27 am

I have a factory making solar panels, which has a station requesting green circuits. Instead of sending green circuits from my two provider stations for green circuits, LTN decides to send trains to the REQUESTER station for my electric engines, which has green circuits in its station. Of course the train won't load any green circuits since it is a requester station. My LTN system has been working fine so far. I use the same designs for requesters and providers.
Here are the blueprints (The middle two entities are warehouses from the warehousing mod):
Requester:
http://fbpviewer.trakos.pl/b/YM5lrD1gOZ ... X2bUhcb5SU

Code: Select all

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
Provider:
http://fbpviewer.trakos.pl/b/STHkmeDrxS ... KWhvm2Nczg

Code: Select all

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
My configurations of the constant combinator only contains the provider/requester threshold, the limit to the number of trains (only 1 train per station at the same time), and the requested among of items for requesters. Since I have been using these designs for quite a while (and it worked fine), I don't know where could the problem be.

DaleStan
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 79
Joined: Mon Jul 09, 2018 2:40 am

Re: Strange incorrect "deliveries" between two requesters

Post by DaleStan » Mon Aug 13, 2018 12:38 pm

A provider station is any station where the station-light input is a positive number greater than or equal to the provider threshold. If it's a requester-only station, raise the provider threshold at that station to something absurd (2,000,000,000 should do it). If it's a dual-purpose requester-provider, add some circuitry that only passes negative values for the requested cargoes.

Gloweye
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Sun Aug 19, 2018 8:27 am

Re: Strange incorrect "deliveries" between two requesters

Post by Gloweye » Sun Aug 19, 2018 8:28 am

Easiest fix is to give a 100k Provider threshold for each requester station.

Arcani_Victus
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 5
Joined: Sun Jun 03, 2018 12:54 am

Trains going to requestor stations to attempt loading.

Post by Arcani_Victus » Mon Aug 27, 2018 6:54 pm

I have had this issue ever since I have started using this mod around the first part of this year. I am still learning this mod and I am trying to figure out if it is something I am doing wrong or something else. I have tried searching for other people with the same issue and either missed it or couldn't find anything on it.

https://i.imgur.com/1B4OnGX.jpg

As you can see in the picture above, I have set up the station, Main Copper Plate 3, to request 150k copper plates with a threshold of 10k. The train currently at the station is attempting to pick up 1.7k copper plates to deliver to "EC Copper Plate 1" So it sits there until the 300 seconds have passed. Trains do deliver to the stations correctly; however, from time to time I get trains attempting to load at a requestor station. It happens to requestor stations of all types, not only this one.

Thanks in advance for any and all assistance. Let me know if there is any other information I can provide to assist in resolving this issue.

User avatar
Optera
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1719
Joined: Sat Jun 11, 2016 6:41 am

Re: Trains going to requestor stations to attempt loading.

Post by Optera » Mon Aug 27, 2018 8:01 pm

I recommend always setting Provide and Request Thresholds for every station and not rely on global threshold settings.

Each station with item > provide threshold will be used as provider and similarly each station with item < request threshold will be requesting.
To prevent stations flipping use large numbers for Thresholds. e.g. 1M Provide Threshold on Main Copper Plate 3.
My Mods:

Arcani_Victus
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 5
Joined: Sun Jun 03, 2018 12:54 am

Re: Trains going to requestor stations to attempt loading.

Post by Arcani_Victus » Mon Aug 27, 2018 9:07 pm

Optera wrote:I recommend always setting Provide and Request Thresholds for every station and not rely on global threshold settings.

Each station with item > provide threshold will be used as provider and similarly each station with item < request threshold will be requesting.
To prevent stations flipping use large numbers for Thresholds. e.g. 1M Provide Threshold on Main Copper Plate 3.

Okay, I will do that from now on. Thanks again for the quick response.

seePyou
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 72
Joined: Mon Apr 03, 2017 3:17 pm

Re: Trains going to requestor stations to attempt loading.

Post by seePyou » Mon Sep 03, 2018 10:36 pm

now that makes SO MUCH SENSE now!
I had that and I thought it was going temporarily insane as it did not do it often enough, and only "seemingly" after I had changed something.
Thank you for this. We may want to make this a feature request? That stations with no request threshold cannot be requesters and stations with no provider threshold cannot be providers?

User avatar
Optera
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1719
Joined: Sat Jun 11, 2016 6:41 am

Re: Trains going to requestor stations to attempt loading.

Post by Optera » Tue Sep 04, 2018 5:10 am

seePyou wrote:We may want to make this a feature request? That stations with no request threshold cannot be requesters and stations with no provider threshold cannot be providers?
Stations ALWAYS have provide and request threshold. If none are given they default to global settings.
Changing global defaults to 1M would result in even more new players complaining about trains doing nothing.
My Mods:

User avatar
steinio
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1983
Joined: Sat Mar 12, 2016 4:19 pm

Re: Trains going to requestor stations to attempt loading.

Post by steinio » Tue Sep 04, 2018 10:45 am

Optera I have such big respect for your patience.
I would be annoyed really quickly by all this pals not reading the introduction of this mod.
Image[url=steam://friends/add/'.76561198315557255.']Image[/url]
Transport Belt Repair Man
My little mods: Link | My favourite mods: Bob's Mods | Angel's Mods | Yuoki Railway Core | EvoGUI | Logistic Train Network
Factorio Cheat Sheet by Denis Zholob

View unread Posts

User avatar
Optera
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1719
Joined: Sat Jun 11, 2016 6:41 am

Re: Trains going to requestor stations to attempt loading.

Post by Optera » Tue Sep 04, 2018 2:18 pm

You give me too much credit. :lol:
I can take it since there's only one of those per week.
My Mods:

hechang27
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Wed Aug 08, 2018 8:36 am

Re: Strange incorrect "deliveries" between two requesters

Post by hechang27 » Wed Oct 10, 2018 7:20 pm

I see. Thx for replies.

melancoleeca
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Fri Sep 28, 2018 8:57 am

Re: Strange incorrect "deliveries" between two requesters

Post by melancoleeca » Thu Oct 11, 2018 12:37 pm

my current request setup looks like this:

gather info from warehouses (ie. 50k).
send into arithmetic combinator which substracts the target request amount (ie. 50k - 30k -> 20k)
then i check with a decider if the amount is less then 0. if not i dont output anything.

this avoids your problem.

lobf
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Tue Jul 26, 2016 5:41 am

Pickup trains arriving at drop-off station

Post by lobf » Tue Oct 30, 2018 1:39 am

Hi folks-

I have a setup that's designed to offload a train's contents quickly into storage containers so that chests don't get backed up, leaving items on trains. Here's a photo of the setup: https://imgur.com/90wgYyW

This setup (normally using active providers, passive were just installed to see if that fixed the issue) works across my entire 2kspm base, apparently because every other station only has one drop-off station. This station has two drop-offs, and this, for some reason, leads to trains coming to the bottom drop-off station to pick up advanced circuits sitting in storage.

Why are trains coming to a requester station to pick up? Why doesn't the requester setting disable pickups at that station? Is there any way to fix this?

Thanks!

Ackos
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 83
Joined: Wed May 21, 2014 1:14 pm

Re: Pickup trains arriving at drop-off station

Post by Ackos » Tue Oct 30, 2018 8:53 am

Add a provide threshold command, and set it to something high like 10 million.

User avatar
Optera
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1719
Joined: Sat Jun 11, 2016 6:41 am

Re: Strange incorrect "deliveries" between two requesters

Post by Optera » Tue Oct 30, 2018 12:49 pm

Merged all recent Trains attempt pickup from requester threads.

Please search the forum before opening a new thread.
My Mods:

Post Reply

Return to “Logistic Train Network”