Bugs & FAQ

Infinite Ores, Refining, Ore Processing ...

Moderator: Arch666Angel

Re: Bugs & FAQ

Postby neitro » Fri Jun 01, 2018 9:08 pm

Hey i have not any recept for mineralized water. I searched found that i can do some thing with it. With Crystal Matrix. But i have no recept for Chrystal Matrix to produce. I use Fnei and i look for my self. Is maybe something wrong ?
neitro
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 2
Joined: Mon May 29, 2017 8:44 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Termak » Sun Jun 03, 2018 9:38 am

FNEI is bad in showing where you get stuff, you should have crushed stone -> mineral water recipe available, unless you play seablock then i cant help you.
If i remember right its in water treatment tab. You might need petrochem or bioprocessing mods for the recipe, i play with all angels stuff so i have it.
Termak
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 145
Joined: Mon Mar 27, 2017 10:47 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby lasermoon » Tue Jun 05, 2018 4:45 am

Small bug, Desert Tree Cultivation and Advanced Desert Tree Cultivation (which requires an additional ingredient) both give the same wood/bio rubber output. The swamp and temperate ones double the bio resin/plastic.
lasermoon
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 1
Joined: Tue Jun 05, 2018 4:32 am

Re: Bugs & FAQ

Postby bobo0753 » Sun Jun 10, 2018 5:35 pm

I cannot activate the mod since the latest update to Bob's, was working fine with the rest of my mod list now it says "failed to load mods: __ angelssmelting__/data-final-fixes.lua:1:__angelssmelting__/prototypes/smelting-override-global.lua:83: attempt to index field 'electrum-alloy' (a nil value)" and then gives me the option to disable the mod. My friend reported the issue to me first, and once I updated my mods list, I too found the same issue. Is there a fix that I can apply, or does this require a patch? Thank you very much!
bobo0753
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 10, 2018 5:28 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Akiralen » Sun Jun 10, 2018 5:50 pm

bobo0753 wrote:I cannot activate the mod since the latest update to Bob's, was working fine with the rest of my mod list now it says "failed to load mods: __ angelssmelting__/data-final-fixes.lua:1:__angelssmelting__/prototypes/smelting-override-global.lua:83: attempt to index field 'electrum-alloy' (a nil value)" and then gives me the option to disable the mod. My friend reported the issue to me first, and once I updated my mods list, I too found the same issue. Is there a fix that I can apply, or does this require a patch? Thank you very much!

Same here.
Akiralen
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Tue May 09, 2017 4:41 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Jott » Sun Jun 10, 2018 5:55 pm

bob's removed electrum from plates.

Plates 0.16.4:
Updated the Logistic tab icon to use new robot graphics
Removed electrum
Added Pure water recipe colours for the chemical plant.
Jott
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 2
Joined: Tue Feb 27, 2018 7:34 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Akiralen » Sun Jun 10, 2018 5:58 pm

Last update resolved issue.That was quick. :D
Akiralen
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Tue May 09, 2017 4:41 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Aspenf0x » Sun Jun 10, 2018 11:58 pm

I dont know if this is the correct place to post this but when I try to play multiplayer with friends we get an error "angels Bio Processing contents are different even though the contents are the same, we have tried reinstalling the mods and they are both 0.5.6 for bio and 0.16 for the base game
Aspenf0x
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 10, 2018 11:48 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby shikashi18 » Mon Jun 11, 2018 12:23 am

Error in two of your mods, I know these are a result of a recent update and I'll be playing the versions before. Please fix these ASAA (As Soon As Able) I know these help.

- Angelssmelting

Failed to load mods: _ _ angelssmelting _ _ /data-updates.lua:1: _ _anglessmelting _ _ /prototypes/smelting-override.lua.63: module prototypes.refining-override-vanilla not found; no such file _ _ anglessmelting _ _ /prototypes/prototypes/refining-override-vanilla.lua no such file _ _ anglessmelting _ _ /prototypes/refining-override-vanilla.lua no such file D:/steamlibrary/steamapps/common/Factorio/data/core/lualib/prototypes/refining-override-vanilla.lua

Then when the mod is disabled, the second mod is effected and it's own error shows.

- anglespetrochem

Failed to load mods: Error in assignID, item with name 'solid-lime' does not exist

Source: Filter lime (recpie).
shikashi18
Burner Inserter
Burner Inserter
 
Posts: 9
Joined: Wed Feb 03, 2016 5:09 am

Re: Bugs & FAQ

Postby Nummy » Mon Jun 11, 2018 3:17 pm

Somehow this got proken for me today after updating mods:

Image

I have Bobs, pymods and angels mods installed.
Guys at pyanodoms section said it might be angels mods responsible...?
Nummy
Burner Inserter
Burner Inserter
 
Posts: 14
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:19 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby mexmer » Mon Jun 11, 2018 4:52 pm

Nummy wrote:Somehow this got proken for me today after updating mods:

Image

I have Bobs, pymods and angels mods installed.
Guys at pyanodoms section said it might be angels mods responsible...?

do you have actual version of science cost tweaker?
because sct-htech-thermalstore is from it, and it does have already update recipe (which triggers, when electrum is not present)

edit: you wrote u use pyscience
if by pyscience you mean romtos pyscience, then forget about it, that mod is outdated, just disable it.
https://mods.factorio.com/mod/pyscience - 5 months no update
User avatar
mexmer
Filter Inserter
Filter Inserter
 
Posts: 673
Joined: Wed Aug 03, 2016 2:00 pm

Re: Bugs & FAQ - underflow valve value

Postby SkillieZA » Wed Jun 13, 2018 5:06 pm

Can you change the value of the underflow valve to flow if the target pipe is under 70% instead of under 80%, that way you can have something that top up the pipe, and still have the overflow valve at 80% to bleed off excess withoug just bleeding off the topup source.

Looks like this can be done in the valves.lua file on line 429 by changing -0.2 to -0.3
Code: Select all
--base_level = -0.2,
base_level = -0.3,
SkillieZA
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 1
Joined: Wed Jun 13, 2018 4:57 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby gabbermatt » Wed Jun 13, 2018 6:19 pm

Anyone having the issue with angels smelting: https://prnt.sc/juiyw5

The file causing the problem is: \angelssmelting_0.4.4\prototypes\smelting-override.lua

I downloaded 4.3 from the mod page and compared it to the smelting-override.lua in the 4.4 version.The only difference is that line 63 is commented out in 4.3 where-as it's not in 4.4. If you pull the file out of the zip, edit it (preferably use notepad++ so you can see line numbers) go to line 63 and change:


Code: Select all
  require("prototypes.refining-override-vanilla")

to
Code: Select all
--require("prototypes.refining-override-vanilla")


You should notice that -- is not present, adding this will comment out the line, save the file and move it back in to the 4.4 zip in the prototypes folder. This will allow angel's smelting and all dependents to load properly.

The issue is that the mod is looking for a "refining-override-vanilla.lua" when it doesn't exist. This is possibly either a testing thing he's done or a relic from an older version, but it's safe to comment it out.


Edit:: Formatting and added missing info
gabbermatt
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Wed Jun 13, 2018 6:06 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Jackalope_Gaming » Thu Jun 14, 2018 2:55 am

gabbermatt wrote:Anyone having the issue with angels smelting: https://prnt.sc/juiyw5

The file causing the problem is: \angelssmelting_0.4.4\prototypes\smelting-override.lua

I downloaded 4.3 from the mod page and compared it to the smelting-override.lua in the 4.4 version.The only difference is that line 63 is commented out in 4.3 where-as it's not in 4.4. If you pull the file out of the zip, edit it (preferably use notepad++ so you can see line numbers) go to line 63 and change:


Code: Select all
  require("prototypes.refining-override-vanilla")

to
Code: Select all
--require("prototypes.refining-override-vanilla")


You should notice that -- is not present, adding this will comment out the line, save the file and move it back in to the 4.4 zip in the prototypes folder. This will allow angel's smelting and all dependents to load properly.

The issue is that the mod is looking for a "refining-override-vanilla.lua" when it doesn't exist. This is possibly either a testing thing he's done or a relic from an older version, but it's safe to comment it out.


Edit:: Formatting and added missing info


Can you test it with and without Bob's Mods? Angel's Refining is supposed to be fully functional without anything Bob's, so if it's looking for a vanilla override then that might mean it won't work properly in vanilla. Smelting should also still load just fine, though Angel might have done a change to prevent loading Smelting without Bob's due to certain issues in vanilla.
User avatar
Jackalope_Gaming
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 223
Joined: Wed Oct 07, 2015 10:11 pm
Location: Utah, United States

Re: Bugs & FAQ

Postby gabbermatt » Thu Jun 14, 2018 3:58 am

Jackalope_Gaming wrote:
gabbermatt wrote:Anyone having the issue with angels smelting: https://prnt.sc/juiyw5

The file causing the problem is: \angelssmelting_0.4.4\prototypes\smelting-override.lua

I downloaded 4.3 from the mod page and compared it to the smelting-override.lua in the 4.4 version.The only difference is that line 63 is commented out in 4.3 where-as it's not in 4.4. If you pull the file out of the zip, edit it (preferably use notepad++ so you can see line numbers) go to line 63 and change:


Code: Select all
  require("prototypes.refining-override-vanilla")

to
Code: Select all
--require("prototypes.refining-override-vanilla")


You should notice that -- is not present, adding this will comment out the line, save the file and move it back in to the 4.4 zip in the prototypes folder. This will allow angel's smelting and all dependents to load properly.

The issue is that the mod is looking for a "refining-override-vanilla.lua" when it doesn't exist. This is possibly either a testing thing he's done or a relic from an older version, but it's safe to comment it out.


Edit:: Formatting and added missing info


Can you test it with and without Bob's Mods? Angel's Refining is supposed to be fully functional without anything Bob's, so if it's looking for a vanilla override then that might mean it won't work properly in vanilla. Smelting should also still load just fine, though Angel might have done a change to prevent loading Smelting without Bob's due to certain issues in vanilla.



I played for about 2.5 hours with zero issues after doing this, but I hadn't tested anything beyond the iron/copper node replacements (cant remember their names right now). I'm not using any bob's mods, but I can grab em and see how it works with and without the line commented.
gabbermatt
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Wed Jun 13, 2018 6:06 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Setho » Thu Jun 14, 2018 9:04 pm

shikashi18 wrote:Error in two of your mods, I know these are a result of a recent update and I'll be playing the versions before. Please fix these ASAA (As Soon As Able) I know these help.
...
...
Then when the mod is disabled, the second mod is effected and it's own error shows.

- anglespetrochem

Failed to load mods: Error in assignID, item with name 'solid-lime' does not exist

Source: Filter lime (recpie).


It appears that anglespetrochem has dependecy on angelssmelting, and it fails to load with "Failed to load mods: Error in assignID, item with name 'solid-lime' does not exist" when angelssmelting is not enabled. I believe that "solid-lime" is defined in angelssmelting, hence the error. For anyone willing to tinker a bit there's a workaround:
-unzip angelspetrochem_0.7.9
-open petrochem-override.lua in prototypes folder (angelspetrochem_0.7.9/prototypes/petrochem-override.lua)
modify (section starting line 58):

Code: Select all
if angelsmods.smelting then
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "solid-lime", 1 }
   } },
   })
else
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "stone-crushed", 1 }
   } },
   })
   OV.disable_recipe({ "solid-sodium-cyanide", "solid-sodium-carbonate", "solid-sodium-sulfate-separation" })
end


to:
Code: Select all
if angelsmods.smelting then
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "solid-lime", 1 }
   } },
   })
else
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "stone-crushed", 1 }
   } },
   })
   OV.disable_recipe({ "solid-sodium-cyanide", "solid-sodium-carbonate", "solid-sodium-sulfate-separation" })
   OV.global_replace_item("solid-lime", "stone-crushed")
   OV.disable_technology({"angels-sulfur-processing-3"})
end


Zip it back and place in mods folder. With that I can start the game and load my previous save w/o issues. Not sure if researching "Sulfur processing 2" will enable the recipe, I guess this can be disabled too if necessary. It's my first attempt at playing with mod - backup your saves :twisted:

@Arch666Angel thanks for great mod !
Setho
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 2
Joined: Sat Mar 10, 2018 3:53 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby gabbermatt » Fri Jun 15, 2018 3:11 pm

Setho wrote:
shikashi18 wrote:Error in two of your mods, I know these are a result of a recent update and I'll be playing the versions before. Please fix these ASAA (As Soon As Able) I know these help.
...
...
Then when the mod is disabled, the second mod is effected and it's own error shows.

- anglespetrochem

Failed to load mods: Error in assignID, item with name 'solid-lime' does not exist

Source: Filter lime (recpie).


It appears that anglespetrochem has dependecy on angelssmelting, and it fails to load with "Failed to load mods: Error in assignID, item with name 'solid-lime' does not exist" when angelssmelting is not enabled. I believe that "solid-lime" is defined in angelssmelting, hence the error. For anyone willing to tinker a bit there's a workaround:
-unzip angelspetrochem_0.7.9
-open petrochem-override.lua in prototypes folder (angelspetrochem_0.7.9/prototypes/petrochem-override.lua)
modify (section starting line 58):

Code: Select all
if angelsmods.smelting then
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "solid-lime", 1 }
   } },
   })
else
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "stone-crushed", 1 }
   } },
   })
   OV.disable_recipe({ "solid-sodium-cyanide", "solid-sodium-carbonate", "solid-sodium-sulfate-separation" })
end


to:
Code: Select all
if angelsmods.smelting then
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "solid-lime", 1 }
   } },
   })
else
   OV.patch_recipes({
   { name = "gas-sulfur-dioxide-calcium-sulfate", results = {
      { "stone-crushed", 1 }
   } },
   })
   OV.disable_recipe({ "solid-sodium-cyanide", "solid-sodium-carbonate", "solid-sodium-sulfate-separation" })
   OV.global_replace_item("solid-lime", "stone-crushed")
   OV.disable_technology({"angels-sulfur-processing-3"})
end


Zip it back and place in mods folder. With that I can start the game and load my previous save w/o issues. Not sure if researching "Sulfur processing 2" will enable the recipe, I guess this can be disabled too if necessary. It's my first attempt at playing with mod - backup your saves :twisted:

@Arch666Angel thanks for great mod !



You can just add the comment I posted about a couple posts up to angels smelting to get that running. Not only is it easier, it also gets angels smelting to run.
gabbermatt
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 3
Joined: Wed Jun 13, 2018 6:06 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby Setho » Fri Jun 15, 2018 5:37 pm

gabbermatt wrote:...
...

You can just add the comment I posted about a couple posts up to angels smelting to get that running. Not only is it easier, it also gets angels smelting to run.


The issue occurs when one is not using smelting, which runs without issues for me (when I enable it). The error only occurs with petrochem enabled and smelting disabled.
Setho
Manual Inserter
Manual Inserter
 
Posts: 2
Joined: Sat Mar 10, 2018 3:53 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby brab » Sun Jun 17, 2018 12:47 pm

Advanced Temperate Garden Cultivation does not seem to produce bio-tokens, but only one temperate garden. It is a bug?
brab
Inserter
Inserter
 
Posts: 46
Joined: Sun May 18, 2014 2:08 pm

Re: Bugs & FAQ

Postby BlakeMW » Sun Jun 17, 2018 1:12 pm

brab wrote:Advanced Temperate Garden Cultivation does not seem to produce bio-tokens, but only one temperate garden. It is a bug?


Advanced Garden Cultivation actually has 25% chance of producing 8 tokens, it only averages to 2 per cycle.
BlakeMW
Filter Inserter
Filter Inserter
 
Posts: 890
Joined: Thu Jan 21, 2016 9:29 am

PreviousNext

Return to Angels Mods

Who is online

Users browsing this forum: ukezi and 4 guests