[posila] [1.1.33] MapGenPreset's autoplace_controls behaving weird

Post Reply
oof2win2
Inserter
Inserter
Posts: 31
Joined: Wed Nov 18, 2020 8:13 am
Contact:

[posila] [1.1.33] MapGenPreset's autoplace_controls behaving weird

Post by oof2win2 »

If you create a MapGenPreset with autoplace_controls of an empty table and have a map size limit, like this:

Code: Select all

{
	basic_settings = {
		default_enable_all_autoplace_controls = false,
		autoplace_controls = {},
		width=32,
		height=32,
	}
}
Factorio map generation screws up. https://discord.com/channels/1396775903 ... 0137196544 (Factorio discord) has a more in-depth explanation of what's happening, but I'll still explain.
Map Generation
Map Generation
Screenshot_2021-05-16_at_10.48.47.png (508.49 KiB) Viewed 301 times
The attached image shows the map with an expected size of 32x32, but something different happens. Factorio generates an area of 2x2 chunks (64x64 tiles) where you can play normally, blueprint, place etc. Then, there is a ring of chunks surrounding that ring. There, you can't place tiles, as it says it's not a charted area (placing normally, not through the map). Tile transitions still work there. After that ring, there is another ring, which is the same as the previous, except that tiles don't transition, at all.
I have attached an example save file and the minimal mod that it has, which creates that map (without Factorissimo factory, that is not necessary) like the preview image.
Attachments
testmod.zip
Mod
(880 Bytes) Downloaded 40 times
testmod.zip
Savefile
(584.04 KiB) Downloaded 41 times

Hanakocz
Inserter
Inserter
Posts: 25
Joined: Sun Jun 24, 2018 7:06 pm
Contact:

Re: [posila] [1.1.33] MapGenPreset's autoplace_controls behaving weird

Post by Hanakocz »

This behaviour can be changed by including in map settings
['autoplace_settings'] = { ['tile'] = {treat_missing_as_default = true} }

That way the outside ring generates as out-of-map tiles as you would probably expect it to happen.

Post Reply

Return to “Assigned”