[0.17.9] I can't get the speakers to work! [SOLVED]

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
Post Reply
fat_jesus
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Thu Mar 14, 2019 12:41 am
Contact:

[0.17.9] I can't get the speakers to work! [SOLVED]

Post by fat_jesus » Thu Mar 14, 2019 12:50 am

I have searched for a solution both here and on Reddit, so either I am a idiot or there is something funky about the speakers. (Properly the first)

The speakers should play a sound, when the total amount of coal in the chest = 0. But there is no sound and no coal in that chest.
The light function fine, when I set the the total amount of coal in the chest = 0.
https://i.imgur.com/YGY7jHa.jpg

I tried disabling my sound-related mods - still the same.
I've also tried unmuting everyone in the console - to no avail.

What am I doing wrong? :D

Thanks!

EDIT: I tried disabling/enabling each individual mod - the speakers work, when I disable Electric Furnaces (https://mods.factorio.com/mod/Electric%20Furnaces) weirdly enough.
Last edited by fat_jesus on Thu Mar 14, 2019 9:09 pm, edited 1 time in total.

GotLag
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 510
Joined: Sat May 03, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: [0.17.9] I can't get the speakers to work!

Post by GotLag » Thu Mar 14, 2019 11:11 am

That's... really weird. Can you post your full mod list? I did a quick test on a sandbox map and it worked with Electric Furnaces enabled.

fat_jesus
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Thu Mar 14, 2019 12:41 am
Contact:

Re: [0.17.9] I can't get the speakers to work!

Post by fat_jesus » Thu Mar 14, 2019 11:15 am

Extremely weird. It were the last mod I disabled, since it seemed so unlikely.

Modlist: https://i.imgur.com/hutYepC.png

And thanks for the quick response!

EDIT:
I tried in sandbox again. It seems my speakers only work, when I disable the mod on my main save. But they work in sandbox, even when the mod are enabled.
Main/sandbox: https://imgur.com/a/kSQ5qlF

Could it be possible something is corrupt on my save?

GotLag
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 510
Joined: Sat May 03, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: [0.17.9] I can't get the speakers to work!

Post by GotLag » Thu Mar 14, 2019 11:38 am

Maybe dumb question: is the speaker powered in the save in which it doesn't work?

fat_jesus
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Thu Mar 14, 2019 12:41 am
Contact:

Re: [0.17.9] I can't get the speakers to work!

Post by fat_jesus » Thu Mar 14, 2019 11:42 am

I am bad at this game, but not that bad :mrgreen:

https://i.imgur.com/svtMQ53.jpg

Here's how it looks with all mods enabled expect electric furnaces: https://i.imgur.com/sBHIGR1.jpg

GotLag
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 510
Joined: Sat May 03, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: [0.17.9] I can't get the speakers to work!

Post by GotLag » Thu Mar 14, 2019 1:43 pm

I mean do you have enough power to the speaker? Might the speaker be working when you disable Electric Furnaces because that reduces your power draw? A quick sandbox test shows that the speaker stops working when it has <50% power.

fat_jesus
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Thu Mar 14, 2019 12:41 am
Contact:

Re: [0.17.9] I can't get the speakers to work!

Post by fat_jesus » Thu Mar 14, 2019 9:09 pm

I didn't even know that was a feature. It works now and I am extremely sorry for wasting your time!

GotLag
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 510
Joined: Sat May 03, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: [0.17.9] I can't get the speakers to work! [SOLVED]

Post by GotLag » Thu Mar 14, 2019 11:49 pm

Don't worry about it, I've made much dumber mistakes

Post Reply

Return to “Gameplay Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users