Replace all of one entity/building/etc with another

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
Post Reply
Zappron
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Thu Dec 27, 2018 11:13 pm
Contact:

Replace all of one entity/building/etc with another

Post by Zappron » Thu Dec 27, 2018 11:19 pm

short version: i basically need to replace 4k+ instances of one object within my factorio with another (yes it's a mod compatibility thing). I don't care if it's robots replacing them or some kind of savegame-editor, as long as it gets the job done. i'm deeply grateful for any help in advance.

User avatar
SuperSandro2000
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 670
Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
Contact:

Re: Replace all of one entity/building/etc with another

Post by SuperSandro2000 » Fri Dec 28, 2018 2:13 am

Did you take a look on how migration .json files work? They would be perfect for this.

Zavian
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1381
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:57 am
Contact:

Re: Replace all of one entity/building/etc with another

Post by Zavian » Fri Dec 28, 2018 3:03 am

Upgrade planner can also help you do this. https://mods.factorio.com/mods/Klonan/upgrade-planner

Zappron
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Thu Dec 27, 2018 11:13 pm
Contact:

Re: Replace all of one entity/building/etc with another

Post by Zappron » Fri Dec 28, 2018 11:28 am

SuperSandro2000 wrote:
Fri Dec 28, 2018 2:13 am
Did you take a look on how migration .json files work? They would be perfect for this.
i haven't taken a look at that, where can i learn about it?
Zavian wrote:
Fri Dec 28, 2018 3:03 am
Upgrade planner can also help you do this. https://mods.factorio.com/mods/Klonan/upgrade-planner
i looked at that, but it won't let me assign upgrades unless the items are "of the same type". and even though my items in question are two electric poles, it doesn't seem to recognize them as same type since they're from two different mods.

Zappron
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Thu Dec 27, 2018 11:13 pm
Contact:

Re: Replace all of one entity/building/etc with another

Post by Zappron » Fri Dec 28, 2018 11:42 am

SuperSandro2000 wrote:
Fri Dec 28, 2018 2:13 am
Did you take a look on how migration .json files work? They would be perfect for this.
Okay i just went and searched myself, and it seems to have worked! thank you man, you really helped me revive my game! :D

User avatar
SuperSandro2000
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 670
Joined: Sun Jan 12, 2014 3:54 am
Contact:

Re: Replace all of one entity/building/etc with another

Post by SuperSandro2000 » Fri Dec 28, 2018 12:37 pm

Zappron wrote:
Fri Dec 28, 2018 11:42 am
SuperSandro2000 wrote:
Fri Dec 28, 2018 2:13 am
Did you take a look on how migration .json files work? They would be perfect for this.
Okay i just went and searched myself, and it seems to have worked! thank you man, you really helped me revive my game! :D
glad I could help you. If you have troubles getting it to work in the future feel free to dm me.

Post Reply

Return to “Gameplay Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users