Power consumption greater than nominal

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
Post Reply
jaworeq
Inserter
Inserter
Posts: 26
Joined: Sun Jul 19, 2015 8:56 am
Contact:

Power consumption greater than nominal

Post by jaworeq »

I just noticed, that my 20 electrolysers Mk2 with nominal power consumption 350kW consume 7.2MW of energy, while it should consume 7.0
I don't know if it's only mod related or some general mismatch between nominal and actual consumption.
Attachments
Screenshot
Screenshot
factorio_energy.png (38.11 KiB) Viewed 776 times

orzelek
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 3846
Joined: Fri Apr 03, 2015 10:20 am
Contact:

Re: Power consumption greater than nominal

Post by orzelek »

Does electrolyzer have drain value? 10kW drain would explain the numbers.

jaworeq
Inserter
Inserter
Posts: 26
Joined: Sun Jul 19, 2015 8:56 am
Contact:

Re: Power consumption greater than nominal

Post by jaworeq »

So the drain is always active? I always thought drain was "usage during downtime", but I guess it makes sense now. Thanks!

orzelek
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 3846
Joined: Fri Apr 03, 2015 10:20 am
Contact:

Re: Power consumption greater than nominal

Post by orzelek »

jaworeq wrote:So the drain is always active? I always thought drain was "usage during downtime", but I guess it makes sense now. Thanks!
It surprised me to when I found out :)

Post Reply

Return to “Gameplay Help”