Simple Questions and Short Answers

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 4671
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Loewchen » Sat Sep 08, 2018 12:50 pm

Shadow_87pl wrote:Hi, why train is not entering empty space? What can i do so they use it?
please check attached picture
I moved your post into a dedicated report: viewtopic.php?f=18&t=62425

joseailton
Inserter
Inserter
Posts: 42
Joined: Sun Aug 07, 2016 4:12 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by joseailton » Tue Sep 11, 2018 9:56 pm

Can I bind a specific fluid type to a fluid wagon?

Jap2.0
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1737
Joined: Tue Jun 20, 2017 12:02 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Jap2.0 » Tue Sep 11, 2018 11:39 pm

joseailton wrote:
Tue Sep 11, 2018 9:56 pm
Can I bind a specific fluid type to a fluid wagon?
No. You can sense what's in the train, though. I don't believe pumps can be filtered or the fluid read.
There are 10 types of people: those who get this joke and those who don't.

joseailton
Inserter
Inserter
Posts: 42
Joined: Sun Aug 07, 2016 4:12 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by joseailton » Wed Sep 12, 2018 12:24 am

Jap2.0 wrote:
Tue Sep 11, 2018 11:39 pm
joseailton wrote:
Tue Sep 11, 2018 9:56 pm
Can I bind a specific fluid type to a fluid wagon?
No. You can sense what's in the train, though. I don't believe pumps can be filtered or the fluid read.
Well, I think I gotta use the train unique Id that can be read from the circuit network then. But it would be nice to bind the fluid type the same way you can bind metals and stuff.

Thank you though

zakman
Inserter
Inserter
Posts: 28
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:48 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by zakman » Sat Sep 15, 2018 6:39 pm

Hello, looking for a console command that will remove all enemies in a certain area, not necessarily in a radius centered on the player.

As a related example, I'm playing around with map commands, and used the following to generate a small "corridor" of explored terrain on my current map:

Code: Select all

/c game.forces.player.chart
	(game.player.surface, {lefttop = {x = -25000, y = 384}, rightbottom = {x = -20000, y = 640}})
I'm trying to code something similar that will remove enemies (units, worms, and spawners) in the same area. So far, no success.

Any suggestions? Thanks.

quyxkh
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 593
Joined: Sun May 08, 2016 9:01 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by quyxkh » Sat Sep 15, 2018 9:17 pm

zakman wrote:
Sat Sep 15, 2018 6:39 pm
looking for a console command that will remove all enemies in a certain area
Try

Code: Select all

/c for k,v in next,game.player.surface.find_entities_filtered{force='enemy',area={{-1000,-1000},{1000,1000}}} do
        v=v.valid and v.destroy()
        end

zakman
Inserter
Inserter
Posts: 28
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:48 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by zakman » Sun Sep 16, 2018 1:26 am

quyxkh wrote:
Sat Sep 15, 2018 9:17 pm
zakman wrote:
Sat Sep 15, 2018 6:39 pm
looking for a console command that will remove all enemies in a certain area
Try

Code: Select all

/c for k,v in next,game.player.surface.find_entities_filtered{force='enemy',area={{-1000,-1000},{1000,1000}}} do
        v=v.valid and v.destroy()
        end
Worked perfectly, thanks!

HailVelkekia
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Fri Oct 19, 2018 12:38 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by HailVelkekia » Fri Oct 19, 2018 12:40 am

How do I make 5 lanes of iron ore into one to feed into my smelters? (Early game, Stone furnaces)

zOldBulldog
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 742
Joined: Sat Mar 17, 2018 1:20 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by zOldBulldog » Fri Oct 19, 2018 5:37 am

HailVelkekia wrote:
Fri Oct 19, 2018 12:40 am
How do I make 5 lanes of iron ore into one to feed into my smelters? (Early game, Stone furnaces)
Use a splitter to merge 2 lanes into one. Repeat as needed.

I think you get the splitter from the Logistics research. Use a science lab and red science bottles to do the research.

AndrewIRL
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 195
Joined: Fri Mar 24, 2017 2:17 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by AndrewIRL » Fri Oct 19, 2018 5:39 am

HailVelkekia wrote:
Fri Oct 19, 2018 12:40 am
How do I make 5 lanes of iron ore into one to feed into my smelters? (Early game, Stone furnaces)
Image

Zavian
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 1119
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:57 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Zavian » Fri Oct 19, 2018 6:08 am

AndrewIRL wrote:
Fri Oct 19, 2018 5:39 am
HailVelkekia wrote:
Fri Oct 19, 2018 12:40 am
How do I make 5 lanes of iron ore into one to feed into my smelters? (Early game, Stone furnaces)
Image
Only relevant if you want to balance all the inputs. Much of the time, it doesn't matter if the inputs are balanced. Additionally you only want an ideal balanced input in cases where each belt is collecting the same amount of ore. For most ore patches that assumption won't hold (unless you carefully arrange the belts so the assumption is true).

Additionally your solution is overkill for a "Simple questions with Simple Answers thread".

LazyLoneLion
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 174
Joined: Sun Mar 20, 2016 11:49 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by LazyLoneLion » Fri Oct 26, 2018 2:33 pm

HailVelkekia wrote:
Fri Oct 19, 2018 12:40 am
How do I make 5 lanes of iron ore into one to feed into my smelters? (Early game, Stone furnaces)
You might even simply sideload it, like this:

Code: Select all

  v v
  v v
  v v
  v v
>>>>>>
  ^ ^
  ^ ^
  ^ ^
  ^ ^
You not always need fair balancing with splitters.

je11693
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 89
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:01 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by je11693 » Sat Oct 27, 2018 5:39 pm

Hi guys, for keyboard shortcuts, what is "Pad +" and "Pad -" to increase or decrease the size when laying a concrete path?

User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 2604
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by eradicator » Sat Oct 27, 2018 5:41 pm

je11693 wrote:
Sat Oct 27, 2018 5:39 pm
Hi guys, for keyboard shortcuts, what is "Pad +" and "Pad -" to increase or decrease the size when laying a concrete path?
Numpad is the calculator-like block of numbers on the right side of the keyboard. Personally i remapped to normal +/- though. ^^
Author of: Hand Crank Generator, Screenshot Hotkey 2.0
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English

je11693
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 89
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:01 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by je11693 » Sat Oct 27, 2018 8:35 pm

eradicator wrote:
Sat Oct 27, 2018 5:41 pm
je11693 wrote:
Sat Oct 27, 2018 5:39 pm
Hi guys, for keyboard shortcuts, what is "Pad +" and "Pad -" to increase or decrease the size when laying a concrete path?
Numpad is the calculator-like block of numbers on the right side of the keyboard. Personally i remapped to normal +/- though. ^^
Thank you, was really starting to frustrate me.

Another issue is that I can't make any yellow inserters in an assembly machine. I'm trying to make a set up to assemble the inputs for green science. I can make the input for red science fine and the belts for green science, but can't work out why it won't let me assemble yellow inserters.

Greybeard_LXI
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 101
Joined: Sun Feb 26, 2017 10:48 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Greybeard_LXI » Sat Oct 27, 2018 9:38 pm

je11693 wrote:
Sat Oct 27, 2018 8:35 pm
eradicator wrote:
Sat Oct 27, 2018 5:41 pm
je11693 wrote:
Sat Oct 27, 2018 5:39 pm
Hi guys, for keyboard shortcuts, what is "Pad +" and "Pad -" to increase or decrease the size when laying a concrete path?
Numpad is the calculator-like block of numbers on the right side of the keyboard. Personally i remapped to normal +/- though. ^^
Thank you, was really starting to frustrate me.

Another issue is that I can't make any yellow inserters in an assembly machine. I'm trying to make a set up to assemble the inputs for green science. I can make the input for red science fine and the belts for green science, but can't work out why it won't let me assemble yellow inserters.
Are you using the assembly machine 2 (blue)? The grey assembly machine 1 you get with the first automation research only allows 2 inputs while the inserter requires 3.

je11693
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 89
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:01 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by je11693 » Sat Oct 27, 2018 11:18 pm

Greybeard_LXI wrote:
Sat Oct 27, 2018 9:38 pm
je11693 wrote:
Sat Oct 27, 2018 8:35 pm
eradicator wrote:
Sat Oct 27, 2018 5:41 pm
je11693 wrote:
Sat Oct 27, 2018 5:39 pm
Hi guys, for keyboard shortcuts, what is "Pad +" and "Pad -" to increase or decrease the size when laying a concrete path?
Numpad is the calculator-like block of numbers on the right side of the keyboard. Personally i remapped to normal +/- though. ^^
Thank you, was really starting to frustrate me.

Another issue is that I can't make any yellow inserters in an assembly machine. I'm trying to make a set up to assemble the inputs for green science. I can make the input for red science fine and the belts for green science, but can't work out why it won't let me assemble yellow inserters.
Are you using the assembly machine 2 (blue)? The grey assembly machine 1 you get with the first automation research only allows 2 inputs while the inserter requires 3.
That was the issue - thanks for the heads up, kind of embarrassing that it was such a simple error on my part!

je11693
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 89
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:01 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by je11693 » Tue Oct 30, 2018 6:05 pm

Hi guys, another few (probably basic) questions:

Is there a command/shortcut to get the keyboard short cut menu to display during a game?
Is there anyway to lock items into specific places in the toolbar at the bottom of the screen?
I have researched to get two rows on the toolbar at the bottom. Is there anyway to get shortcuts for the items in the bottom row (simolar to how you can use numbers for the top row)?
I have researched armour and it is in the box at the bottom rights of the screen. Does this mean it is already on my character, or do I have to do something so that he is wearing it?

Thanks again for any help!

User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 2604
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by eradicator » Tue Oct 30, 2018 7:34 pm

je11693 wrote:
Tue Oct 30, 2018 6:05 pm
Hi guys, another few (probably basic) questions:

Is there a command/shortcut to get the keyboard short cut menu to display during a game?
Is there anyway to lock items into specific places in the toolbar at the bottom of the screen?
I have researched to get two rows on the toolbar at the bottom. Is there anyway to get shortcuts for the items in the bottom row (simolar to how you can use numbers for the top row)?
I have researched armour and it is in the box at the bottom rights of the screen. Does this mean it is already on my character, or do I have to do something so that he is wearing it?

Thanks again for any help!
You make a screenshot, open it in your favourite picture viewer and press alt-tab....*cough*. Nope, no shortcut :/.

Middle click (pressing down the mouse wheel :p). If you have an item in the cursor or in the slot it will be set. Otherwise a selection menu will open. Works on cargo wagons / car inventories too.

I think you can press "x" to swap the two bars. And the upper one is the one that gets the 1/2/3/4/5 shortcuts.

Nope, that's the equipment slot (and the weapon/ammo slots). If you craft something that you can equip and don't have any item of that type equipped yet the game automatically equips it for you (pickaxe, weapons, armor).
Author of: Hand Crank Generator, Screenshot Hotkey 2.0
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English

je11693
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 89
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:01 pm

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by je11693 » Tue Oct 30, 2018 8:05 pm

eradicator wrote:
Tue Oct 30, 2018 7:34 pm
je11693 wrote:
Tue Oct 30, 2018 6:05 pm
Hi guys, another few (probably basic) questions:

Is there a command/shortcut to get the keyboard short cut menu to display during a game?
Is there anyway to lock items into specific places in the toolbar at the bottom of the screen?
I have researched to get two rows on the toolbar at the bottom. Is there anyway to get shortcuts for the items in the bottom row (simolar to how you can use numbers for the top row)?
I have researched armour and it is in the box at the bottom rights of the screen. Does this mean it is already on my character, or do I have to do something so that he is wearing it?

Thanks again for any help!
You make a screenshot, open it in your favourite picture viewer and press alt-tab....*cough*. Nope, no shortcut :/.

Middle click (pressing down the mouse wheel :p). If you have an item in the cursor or in the slot it will be set. Otherwise a selection menu will open. Works on cargo wagons / car inventories too.

I think you can press "x" to swap the two bars. And the upper one is the one that gets the 1/2/3/4/5 shortcuts.

Nope, that's the equipment slot (and the weapon/ammo slots). If you craft something that you can equip and don't have any item of that type equipped yet the game automatically equips it for you (pickaxe, weapons, armor).
Thank you :)

Post Reply

Return to “Gameplay Help”