Simple Questions and Short Answers

Don't know how to use a machine? Looking for efficient setups? Stuck in a mission?
orzelek
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 3795
Joined: Fri Apr 03, 2015 10:20 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by orzelek »

You can add:

Code: Select all

script.on_event(defines.events.on_tick, null)
at the end of on_tick to make it unregister itself. It should have 0 performance impact after that.

User avatar
eradicator
Smart Inserter
Smart Inserter
Posts: 4644
Joined: Tue Jul 12, 2016 9:03 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by eradicator »

orzelek wrote:
Sun Dec 20, 2020 7:03 pm
You can add:

Code: Select all

script.on_event(defines.events.on_tick, null)
at the end of on_tick to make it unregister itself. It should have 0 performance impact after that.
Instant desync magic :p. (Ye i know, for a one-time permission override in singleplayer that doesn't matter.)
Author of: Hand Crank Generator Deluxe, Screenshot Hotkey 2.0, /sudo
Mod support languages: 日本語, Deutsch, English
My code in the post above is dedicated to the public domain under CC0.

Vector6
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Sat Dec 26, 2020 2:54 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Vector6 »

How do I get the rocket launcher to target ground? I'm just now getting around to trying it out in 1.0(I've been trying - and failing - to get There is no Spoon, so I haven't researched it since it's off the direct path) and noticed that now I both have to pick a target and get close to it before it'll fire - which means getting close enough to the nests that the biters launch and attack before I can pull the trigger, which results in far, far more deaths than being able to pick a direction and fire off an atom bomb. I've tried pressing 'C', but it still won't fire without a target.

User avatar
AmericanPatriot
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 603
Joined: Sun Feb 16, 2020 12:47 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by AmericanPatriot »

Vector6 wrote:
Sat Dec 26, 2020 3:19 am
How do I get the rocket launcher to target ground? I'm just now getting around to trying it out in 1.0(I've been trying - and failing - to get There is no Spoon, so I haven't researched it since it's off the direct path) and noticed that now I both have to pick a target and get close to it before it'll fire - which means getting close enough to the nests that the biters launch and attack before I can pull the trigger, which results in far, far more deaths than being able to pick a direction and fire off an atom bomb. I've tried pressing 'C', but it still won't fire without a target.
with a nuke, you shouldn't need a target. just press space
Sarcasm and insults are generally neither helpful nor appreciated. :D

MassiveDynamic
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 233
Joined: Sun Sep 16, 2018 10:44 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by MassiveDynamic »

The target range of the nuke for “shoot target” is somewhat greater than spitter range. I usually stand at long range and search for a target while inching toward the enemy. Eventually you’ll see the targeting reticle.

Vector6
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Sat Dec 26, 2020 2:54 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Vector6 »

AmericanPatriot wrote:
Sat Dec 26, 2020 5:25 am
Vector6 wrote:
Sat Dec 26, 2020 3:19 am
How do I get the rocket launcher to target ground? I'm just now getting around to trying it out in 1.0(I've been trying - and failing - to get There is no Spoon, so I haven't researched it since it's off the direct path) and noticed that now I both have to pick a target and get close to it before it'll fire - which means getting close enough to the nests that the biters launch and attack before I can pull the trigger, which results in far, far more deaths than being able to pick a direction and fire off an atom bomb. I've tried pressing 'C', but it still won't fire without a target.
with a nuke, you shouldn't need a target. just press space
This has always been my experience, but it seems to have changed at some point. If it seems like it matters, this is a save I started under 0.17 - I haven't built a new factory from scratch on 1.0 that got to nukes.

Guenni7
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 127
Joined: Thu May 18, 2017 5:53 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Guenni7 »

I don't think that it has changed.
SPACE shoots to the nearest enemy unit, C shoots to mouse pointer if there's something like a unit, structure or tree, ground or water was never targetable IMHO.

User avatar
AmericanPatriot
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 603
Joined: Sun Feb 16, 2020 12:47 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by AmericanPatriot »

Guenni7 wrote:
Sun Dec 27, 2020 3:34 am
I don't think that it has changed.
SPACE shoots to the nearest enemy unit, C shoots to mouse pointer if there's something like a unit, structure or tree, ground or water was never targetable IMHO.
this doesn't apply when using atomic bombs
Sarcasm and insults are generally neither helpful nor appreciated. :D

mmmPI
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 604
Joined: Mon Jun 20, 2016 6:10 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by mmmPI »

Vector6 wrote:
Sat Dec 26, 2020 3:19 am
How do I get the rocket launcher to target ground? I've tried pressing 'C', but it still won't fire without a target.
AmericanPatriot wrote:
Sun Dec 27, 2020 9:58 pm
Guenni7 wrote:
Sun Dec 27, 2020 3:34 am
SPACE shoots to the nearest enemy unit, C shoots to mouse pointer if there's something like a unit, structure or tree, ground or water was never targetable IMHO.
this doesn't apply when using atomic bombs
I think using regular rocket you have one behavior and using explosive rocket with area of effect same as nuke, you get a different behavior.

There would be little to no effect shooting on ground with regular rocket. It act like a rifle or pistol.

BicycleEater
Inserter
Inserter
Posts: 44
Joined: Sun Jul 26, 2020 4:05 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by BicycleEater »

All ammunition in Factorio has a setting 'target_type', which is normally set to 'entity' making the weapon target entities, like the machine gun, or the normal rockets do.
Some have 'direction', such as the cannon shell, which goes in a given direction up to its maximum range.
Some have 'position' which means they attempt to fire at the mouse. This is the case for the atomic bomb, and is why it can be fired at the ground.

TL;DR:
The atomic rocket fires at the mouse, rather than auto-targetting enemies like other weapons do.
This means that it can easily be fired with the space key.

Qemics
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Tue Dec 29, 2020 6:39 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Qemics »

Is there an option to change item colors eg. Automation Science pack or Inserters?

Amarula
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 354
Joined: Fri Apr 27, 2018 1:29 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Amarula »

Qemics wrote:
Tue Dec 29, 2020 8:01 pm
Is there an option to change item colors eg. Automation Science pack or Inserters?
Not in game:
There is an option to support various types of color-blindness under graphics settings.
The player character, trains, spidertrons can be custom-colored in game.
Mods can change colors for pretty much everything else...
Luck is not a robust control.

Vector6
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 3
Joined: Sat Dec 26, 2020 2:54 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by Vector6 »

For posterity, I've figured out my rocket problem: I seem to somehow be playing at a greater zoom than I was before, making the nuke's range well before the end of the screen(at least horizontally).

GoRingo
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Sat Jun 08, 2019 11:16 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by GoRingo »

Hi, since 1.1.11 I cannot place ghost from map using Q and shift-left click. Its just me?

LancelotSwe
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Fri Jan 15, 2021 4:23 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by LancelotSwe »

https://imgur.com/KZX2ypz

Am I reading this right? Do I need 9 rocket silos to achieve 3000spm? I have the right amount of resources created (I think) but I feel that I can't sustain 9 silos.

torne
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 292
Joined: Sun Jan 01, 2017 11:54 am
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by torne »

LancelotSwe wrote:
Fri Jan 15, 2021 4:28 pm
https://imgur.com/KZX2ypz

Am I reading this right? Do I need 9 rocket silos to achieve 3000spm? I have the right amount of resources created (I think) but I feel that I can't sustain 9 silos.
You are reading this right; with 4 prod 3's and only four speed 3 modules (i.e. two beacons) affecting each silo, yes, you need 9.8 silos (so 10 really, just you can afford a little bit of downtime). If this seems like a lot, remember that it takes over 40 seconds for the rocket launch animation to happen, during which it's not producing rocket parts, so to launch three rockets a minute you need either a lot of silos or a lot of speed beacons :)

LancelotSwe
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Fri Jan 15, 2021 4:23 pm
Contact:

Re: Simple Questions and Short Answers

Post by LancelotSwe »

torne wrote:
Fri Jan 15, 2021 5:44 pm
LancelotSwe wrote:
Fri Jan 15, 2021 4:28 pm
https://imgur.com/KZX2ypz

Am I reading this right? Do I need 9 rocket silos to achieve 3000spm? I have the right amount of resources created (I think) but I feel that I can't sustain 9 silos.
You are reading this right; with 4 prod 3's and only four speed 3 modules (i.e. two beacons) affecting each silo, yes, you need 9.8 silos (so 10 really, just you can afford a little bit of downtime). If this seems like a lot, remember that it takes over 40 seconds for the rocket launch animation to happen, during which it's not producing rocket parts, so to launch three rockets a minute you need either a lot of silos or a lot of speed beacons :)
But can 35 units/s of LDS, Rocket Control Units and rocket fuel sustain 9 silos.
Or maybe I have to few beacons, I have 10 beacons around every silo, that 20 speed mods right. So now I'm down to 4, I think.
My first megabase =D

Post Reply

Return to “Gameplay Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users