[kovarex] [1.1.11] drag placing belts over belts is weird

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
Nexarius
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Sat May 09, 2015 7:34 pm
Contact:

[kovarex] [1.1.11] drag placing belts over belts is weird

Post by Nexarius »

asd.gif
asd.gif (6.58 MiB) Viewed 464 times

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8045
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.11] drag placing belts over belts is weird

Post by kovarex »

Hello, thanks for the report, I fixed the 3rd case, as it is obviously broken.

User avatar
Nexarius
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 258
Joined: Sat May 09, 2015 7:34 pm
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.11] drag placing belts over belts is weird

Post by Nexarius »

Cool thanks :)

But only the 3rd case?

The 2nd one should have either placed a long underground belt or another underground belt around the first inserter.
The 4th shouldnt rotate the belts if its placing an underground belt or if it "used" the belts it should have placed 2 underground belts instead.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8045
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.11] drag placing belts over belts is weird

Post by kovarex »

Problem with these cases is, that there is a lot of other things that could be going on in the surrounding tiles making the context very different, and I'm afraid we would get drawned in the possible "smart behaviours"

LDJ
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Sun Aug 25, 2019 2:39 pm
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.11] drag placing belts over belts is weird

Post by LDJ »

This kind of convenience for the user/player is that kind of "special case hell" that i usually try to avoid, as it makes things hard to explain / understand and buggy.

My approach in this situation would be to carefully weight the use /cost balance. It's a nice feature, but i would prefer a simple stable solution that i can understand easily over a complicated, possible buggy and convenient solution.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”