[kovarex] [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
User avatar
bormand
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 201
Joined: Fri Jun 05, 2020 9:59 am
Contact:

[kovarex] [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

Post by bormand »

When I draw long bus lines, underground belts appear in the middle of the line without any obvious reason sometimes. There are no obstacles. And it's not an out-of-range issue that was solved in 1.1.11 since I get it mostly in the editor or sandbox mode.

In practice it happens quite rarely (mouse sensor glitches or system lags?), but I found a way to reproduce it almost every time:

1) Zoom out as far as possible
2) Start drawing a straight belt to the right
3) Move mouse some tiles to the left
4) Quickly throw mouse to the right

Actual: unexpected underground belt appears
Expected: normal belts are placed instead

Edit: screenshot:
Screenshot from 2021-01-15 01-39-51.png
Screenshot from 2021-01-15 01-39-51.png (335.99 KiB) Viewed 1325 times
Long gap on the middle belt may be related to the autosave that happened during drawing.

User avatar
irbork
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 232
Joined: Fri Jul 04, 2014 1:17 pm
Contact:

Re: [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

Post by irbork »

It may not be a bug. Maybe when you threw the mouse it bumped the keyboard or monitor and some buttons were presses.
Take good care of your mouse and it will take care of you :lol:

User avatar
bormand
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 201
Joined: Fri Jun 05, 2020 9:59 am
Contact:

Re: [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

Post by bormand »

irbork wrote:
Fri Jan 15, 2021 1:14 pm
Maybe when you threw the mouse it bumped the keyboard or monitor and some buttons were presses.
That's why I throw it to the right :lol:

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8058
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

Post by kovarex »

This is probably related to other out of reach bug that I fixed for 1.1.12, so I consider this to be fixed until proven otherwise.

User avatar
bormand
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 201
Joined: Fri Jun 05, 2020 9:59 am
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

Post by bormand »

Still reproducible in 1.1.12, unfortunately. Here is a video:
output.mp4
(2.61 MiB) Downloaded 52 times
When smart drag is off, belts are placed normally, without any gaps.

Loewchen
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 7468
Joined: Wed Jan 07, 2015 5:53 pm
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

Post by Loewchen »

bormand wrote:
Sat Jan 16, 2021 1:34 pm
Still reproducible in 1.1.12, unfortunately. Here is a video:

output.mp4

When smart drag is off, belts are placed normally, without any gaps.
That does not look like .12 behavior. If you are sure you have updated make a new and complete report please.

kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 8058
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Contact:

Re: [kovarex] [1.1.11] Drag placing adds unexpected undergrounds without any obstacles

Post by kovarex »

I also can't reproduce.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”