[0.18.13] Crash: "Wrong number of logistic filters"

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Attal
Inserter
Inserter
Posts: 21
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:49 am
Contact:

[0.18.13] Crash: "Wrong number of logistic filters"

Post by Attal »

Dear Factorio team!

Caught exception with new GUI in new Factorio v.0.18.13 (only this version, yesterday everything was good)
Tested 3 times, same exception

steps to reproduce:
1. load map, open Inventory - everything works good
2. you are in spaceship near Spaceship Console - open destination list and choose Nauvis Orbit (it's fastest way to reproduce).
3. press Launch. (Inventory works good)
4. press Engage, wait travel time (Inventory works good)
5. press Anchor on Nauvis Orbit, confirm Anchor
6. open Inventory - you will see Error window

log was attached
save is pretty big, https://drive.google.com/file/d/1NMXL6C ... sp=sharing
Attachments
factorio-current.log
(45.5 KiB) Downloaded 50 times

Attal
Inserter
Inserter
Posts: 21
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:49 am
Contact:

Re: [0.18.13] Crash: "Wrong number of logistic filters"

Post by Attal »

after community help and some debug problem was solved

problem is related to mod https://mods.factorio.com/mod/qol_research
this mod adds some logistic slots
after 0.18.13 update (infinite logistinc slots) this additional logistic slots bonuses broke the game
turning off QOL doesn't reset bonuses!
however turning it on back resets the bonuses to zero

Attal
Inserter
Inserter
Posts: 21
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:49 am
Contact:

Re: [0.18.13] Crash: "Wrong number of logistic filters"

Post by Attal »

I don't really know what happened in night
but now I still have the same problem and some updates

I have old save created with Factorio 0.18.10 (QOL 2.4.0)
https://imgur.com/7mTpGfR
when I load it it shows me migrated content
I see removed logistic slots
https://imgur.com/8Wc2iPE
and everything works fine after changing planet(surface)

and map created with Factorio 0.18.13 (QOL 2.5.0)
https://imgur.com/tlchR6V
I don't see removed logistic slots tech
https://imgur.com/Iioe3fF
but Inventory Exception is exist after changing planet(surface)

I applied command reset() and everything works fine (maybe because logistic tech was not researched)
then I applied game.player.force.technologies["logistic-robotics"].researched=true - and got exception again!

Can you please have a short look to my save-file, maybe something about logistic slots stored inside save file and wasn't removed after migration?
I think unnecessary bonus have to be ignored if we already have unlimited logistic system...

p.s. I tried to download previous Factorio, but it can't open map created with new game version

Aidiakapi
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 50
Joined: Fri Apr 14, 2017 6:13 pm
Contact:

Re: [0.18.13] Crash: "Wrong number of logistic filters"

Post by Aidiakapi »

This still crashes on 0.18.14, it does not seem to be related to the Quality of Life research mod.

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 11923
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.18.13] Crash: "Wrong number of logistic filters"

Post by Rseding91 »

Thanks for the report. It's now fixed for the next release.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Attal
Inserter
Inserter
Posts: 21
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:49 am
Contact:

Re: [0.18.13] Crash: "Wrong number of logistic filters"

Post by Attal »

thanks a lot!

It's work! :)

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”