[0.17.45] Vehicle movement wrong for extremely low speeds

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
Nirahiel
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 351
Joined: Mon Sep 23, 2013 2:18 pm
Contact:

[0.17.45] Vehicle movement wrong for extremely low speeds

Post by Nirahiel »

If you're in a vehicle (tested with car and tank) and are moving diagonally (meaning you have a variation in X and Y axis), then when the vehicle slows down below a certain speed, one of the axis doesn't move anymore (even though it should) and your vehicle drifts sideways.

Adding the current log, even though it's really not necessary, but ...
log-file for every report!
Please include it even if you believe it's unnecessary.
¯\_(ツ)_/¯
Attachments
factorio-current.log
(82.68 KiB) Downloaded 21 times

Dominik
Former Staff
Former Staff
Posts: 658
Joined: Sat Oct 12, 2013 9:08 am
Contact:

Re: [0.17.45] Vehicle movement wrong for extremely low speeds

Post by Dominik »

Hi,
the driving is not perfect as we are aware. It would use a bigger overhaul. I tried myself last year but it was not convincing enough so did not finish it. I don't know if it will happen before 1.0. I don't think that we will be doing such low priority fixes before then.

Twinsen
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 1234
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:10 am
Contact:

Re: [0.17.45] Vehicle movement wrong for extremely low speeds

Post by Twinsen »

This happens because of our map coordinate precision. The required movement one one axis would be less than our map precision, thus why you get the sliding effect.

I made it so the vehicle stops at about 2.5 km/h, to make this issue less visible.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”