[Rseding91] [0.17.36] [Modding] deconstruction-item entity_filter_count causes a crash

This subforum contains all the issues which we already resolved.
Post Reply
SpaceCat-Chan
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 15
Joined: Thu Mar 01, 2018 7:45 am
Contact:

[Rseding91] [0.17.36] [Modding] deconstruction-item entity_filter_count causes a crash

Post by SpaceCat-Chan »

ok, so if you create a modded item of the type "deconstruction-item"
and you set it up like this

Code: Select all

Hazard_Selector = {
		type = "deconstruction-item",
		name = "Hazard_Selector",
		icon = "__Hazard-Lights-Selection-Tool__/Hazard-Selector.png",
		icon_size = 32,
		stack_size = 1,
		stackable = false,
		subgroup = "other",
		order = "z[Hazard_Light]-Selector",
		selection_color = { r = 0.5, g = 1, b = 0.5 },
		selection_mode = {"items-to-place", "same-force"},
		selection_cursor_box_type = "entity",
		alt_selection_color = { a = 0 },
		alt_selection_mode = {"nothing"},
		alt_selection_cursor_box_type = "entity",
		can_be_mod_opened = true,
		show_in_library = true,
		entity_filter_count = 32
	} 
and pay attention to the entity_filter_count = 32 line
because removing that line causes the bug to no longer appear

now go and start up a game (can be either sandbox or freeplay, does not matter)
take a "Hazard_Selector" item from the blueprint library
put it in your player inventory
now right click on it in your inventory

i expect it to open the filters for the modded deconstruction planner
Attachments
factorio-dump-current.dmp
Memory Dump Generated By Factorio
(735.32 KiB) Downloaded 45 times
factorio-current.log
Log File
(8.47 KiB) Downloaded 50 times
Mods:
Thaumaturgic Machinations Research Fix
Circuit Pinger
Hazard Lights
Hazard Lights Selection Tool
Hazard Lights Auto Lights

Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
Posts: 11923
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am
Contact:

Re: [0.17.36] [Modding] deconstruction-item entity_filter_count causes a crash

Post by Rseding91 »

Thanks for the report. The crash was related to setting entity filter count but not tile filter count (or the other way around). It's now fixed for the next version of 0.17.
If you want to get ahold of me I'm almost always on Discord.

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”