Page 1 of 1

[0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Sun Dec 17, 2017 9:41 pm
by HeilTec
This may have been introduced in an earlier patch. I just noticed it now.

When making a blueprint or using the deconstruction planner, an item count used to be displayed together with the item icons for each item in the blueprint or deconstruction.

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Sun Dec 17, 2017 10:06 pm
by Rseding91
Thanks for the report. I can't reproduce what you describe - for me it shows the item count as expected in both cases?

https://imgur.com/a/czrHz

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Mon Dec 18, 2017 7:08 pm
by HeilTec
I am able to reproduce it in 0.16.5 too

steam screenshot


System:
Ubuntu 16.04 LTS
Memory: 3.7GiB
Processor: Intel® Core™ i5 CPU M 480 @ 2.67GHz × 4
Graphics: GeForce GT 540M/PCIe/SSE2
OS type: 64-bit

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Mon Dec 18, 2017 7:26 pm
by Rseding91
HeilTec wrote:I am able to reproduce it in 0.16.5 too

steam screenshot


System:
Ubuntu 16.04 LTS
Memory: 3.7GiB
Processor: Intel® Core™ i5 CPU M 480 @ 2.67GHz × 4
Graphics: GeForce GT 540M/PCIe/SSE2
OS type: 64-bit
Can you upload your log file?

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Mon Dec 18, 2017 11:27 pm
by HeilTec
factorio-current.log
verbose log
(4.03 KiB) Downloaded 114 times

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Tue Dec 19, 2017 4:34 am
by Rseding91
As I thought, you're on ultra-low graphics which causes a bunch of these kinds of weird problems.

You'll need to play on something other than the lowest-low to make them show properly.

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Tue Dec 19, 2017 10:36 pm
by HeilTec
Switching to higher settings doesn't help.
factorio-current.log
(3.96 KiB) Downloaded 109 times
It really makes me sad if I cant get the game to work properly.
Are there any settings I have missed?

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Wed Dec 20, 2017 12:05 am
by Rseding91
Graphics quality: low is the problem.

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Wed Dec 20, 2017 7:50 pm
by HeilTec
Thanks for your help.
Although it is a minor issue I was unable to figure out a setting in the display menu.
Could it be that an old setting is hiding ... ?
I resorted to commenting out settings in the
config.ini
(12.09 KiB) Downloaded 94 times
I hope I can return the favour this way by narrowing down where the problem is.

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Thu Dec 21, 2017 6:48 pm
by posila
The originally reporte problem should be fixed in 0.16.8, thanks for the report.

As for graphics options for your configuration. Try this config

Re: [0.16.4] Item count missing using blueprint / deconstruction

Posted: Thu Dec 21, 2017 11:20 pm
by HeilTec
Thanks for taking the time to edit my settings.
The game plays very well on this.