[0.15.0] "Value must be a dictionary in property tree at ROOT.other"

This subforum contains all the issues which we already resolved.
DoubleAW
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:36 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by DoubleAW » Mon Apr 24, 2017 4:41 pm

If you're using Steam, disable the Steam Cloud sync option. That fixed it for me.

Vinyl_ScratchPlays
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 14
Joined: Tue Sep 22, 2015 10:18 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by Vinyl_ScratchPlays » Mon Apr 24, 2017 4:42 pm

Tell me how to do that? not a clue how to do it

AllenJB
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:39 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by AllenJB » Mon Apr 24, 2017 4:42 pm

Removing config.ini didn't work.

Log file:

Code: Select all

   0.011 2017-04-24 17:36:52; Factorio 0.15.0 (build 29027, win64, steam)
   0.011 Operating system: Windows 10 (version 1607) 
   0.011 Program arguments: "G:\Steam\steamapps\common\Factorio\bin\x64\Factorio.exe" 
   0.011 Read data path: G:/Steam/steamapps/common/Factorio/data
   0.011 Write data path: C:/Users/AllenJB/AppData/Roaming/Factorio
   0.011 Binaries path: G:/Steam/steamapps/common/Factorio/bin
   0.024 System info: [CPU: Intel(R) Core(TM) i7-5820K CPU @ 3.30GHz, 12 cores, RAM: 16221MB]
   0.024 Display options: [FullScreen: 0] [VSync: 0] [UIScale: 100%] [MultiSampling: OFF] [Screen: 255]
   0.025 Available display adapters: 2
   0.025  [0]: \\.\DISPLAY1 - NVIDIA GeForce GTX 970 {0x05, [0,0], 1920x1080, 32bit, 60Hz}
   0.026  [1]: \\.\DISPLAY2 - NVIDIA GeForce GTX 970 {0x01, [-1080,-510], 1080x1920, 32bit, 60Hz}
   0.026 Create display on adapter 0. Size 1280x720 at position [310, 162].
   0.263 Initialised Direct3D:[0] NVIDIA GeForce GTX 970; driver: nvldumdx.dll 22.21.13.8165
   0.267     Video memory size (dedicated video/dedicated system/shared system/available): 4059/0/8110/4092 MB
   0.301 DSound: Starting _dsound_update thread
   0.301 DSound: Enter _dsound_update; tid=5924
   0.303 Device reset internal.
   0.305 Desktop composition is active.
   0.305 Graphics options: [Graphics quality: normal] [Video memory usage: high] [Light scale: 25%] [DXT: false]
   0.397 Loading mod core 0.0.0 (data.lua)
   0.421 Loading mod base 0.15.0 (data.lua)
   0.737 Loading mod base 0.15.0 (data-updates.lua)
   0.806 Checksum for core: 3378387764
   0.806 Checksum of base: 2731413614
   0.968 Info PlayerData.cpp:55: Local player-data.json available, timestamp 1493051679
   0.968 Info PlayerData.cpp:60: Cloud player-data.json available, timestamp 1493051609
   1.070 Loaded shader file G:/Steam/steamapps/common/Factorio/data/core/graphics/shaders/game.cso
   1.072 Loaded shader file G:/Steam/steamapps/common/Factorio/data/core/graphics/shaders/zoom-to-world.cso
   1.086 Initial atlas bitmap size is 16384
   1.088 Created atlas bitmap 16384x7696
   1.354 Created atlas bitmap 4096x1860
   1.364 Created atlas bitmap 4096x3648
  10.385 Sprites loaded
  10.385 Convert atlas 4096x1860 to: trilinear-filtering 
  10.426 Convert atlas 4096x3648 to: mipmap 
  10.663 Loading sounds...
  14.053 Info GlobalContext.cpp:851: Resetting config.
  14.053 Custom inputs active: 0
  14.056 Error Util.cpp:58: Value must be a dictionary in property tree at ROOT.other
  17.079 DSound: Stopping voice
  17.079 DSound: Joining thread
  17.084 DSound: Exit _dsound_update; tid=5924
  17.084 DSound: Waiting for voice to stop ... signaled
  17.084 DSound: Joined thread
  17.084 DSound: Destroying thread
  17.084 DSound: Thread destroyed
  17.084 DSound: Releasing buffer
  17.084 DSound: Voice stopped
  17.084 DSound: Deallocating voice
  17.084 DSound: Deallocated voice
  17.138 Steam API shutdown.
  17.140 Goodbye

DoubleAW
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:36 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by DoubleAW » Mon Apr 24, 2017 4:42 pm

Vinyl_ScratchPlays wrote:Tell me how to do that? not a clue how to do it
Sure:

Steam > Settings > Cloud > uncheck the first one

Vinyl_ScratchPlays
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 14
Joined: Tue Sep 22, 2015 10:18 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by Vinyl_ScratchPlays » Mon Apr 24, 2017 4:43 pm

Can confirm this does fix the issue

DoubleAW
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:36 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by DoubleAW » Mon Apr 24, 2017 4:43 pm

Go to Steam > Settings > Cloud and uncheck the first option. That fixed it for me.

Lorylei
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 4
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:31 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by Lorylei » Mon Apr 24, 2017 4:43 pm

DoubleAW wrote:If you're using Steam, disable the Steam Cloud sync option. That fixed it for me.

Agree! That works like a charm! Thanks!

Tyrindor
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 91
Joined: Sun Jul 03, 2016 10:06 am
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by Tyrindor » Mon Apr 24, 2017 4:44 pm

Pretty sure the steam cloud is pulling our old config file, even if we delete it, so it's breaking it.

EDIT: Confirming, go to factorio properties in steam and unheck cloud sync under updates.
Last edited by Tyrindor on Mon Apr 24, 2017 4:45 pm, edited 1 time in total.

ThunderWolf2100
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 8
Joined: Sat Jul 09, 2016 11:44 am
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by ThunderWolf2100 » Mon Apr 24, 2017 4:45 pm

DoubleAW wrote:Go to Steam > Settings > Cloud and uncheck the first option. That fixed it for me.
This works

ray4ever
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 86
Joined: Sun Jan 12, 2014 9:22 am
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by ray4ever » Mon Apr 24, 2017 4:45 pm

DoubleAW wrote:Go to Steam > Settings > Cloud and uncheck the first option. That fixed it for me.

Worked for me too!

Junion
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 71
Joined: Thu Sep 11, 2014 3:30 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by Junion » Mon Apr 24, 2017 4:46 pm

Fixed it for me too.

So looks like cloud saves have issues.

markjn
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 14
Joined: Sat Mar 04, 2017 2:12 am
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by markjn » Mon Apr 24, 2017 4:48 pm

DoubleAW wrote:Go to Steam > Settings > Cloud and uncheck the first option. That fixed it for me.
Worked for me. Attaching my crash log in case it is helpful.
Attachments
factorio-current.log
(2.33 KiB) Downloaded 19 times

n0tim3
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 1
Joined: Fri Nov 11, 2016 1:20 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by n0tim3 » Mon Apr 24, 2017 4:48 pm

DoubleAW wrote:If you're using Steam, disable the Steam Cloud sync option. That fixed it for me.
works!

illmaren
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 77
Joined: Mon Jun 27, 2016 3:25 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by illmaren » Mon Apr 24, 2017 4:48 pm

So playing at "! Fun Gaming !" its on a root machine and stable as the game can be in this experimental build...

come play with us/me ;D

Kelderek
Filter Inserter
Filter Inserter
Posts: 250
Joined: Tue Nov 11, 2014 6:04 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by Kelderek » Mon Apr 24, 2017 4:49 pm

DoubleAW wrote:
Vinyl_ScratchPlays wrote:Tell me how to do that? not a clue how to do it
Sure:

Steam > Settings > Cloud > uncheck the first one
This disables cloud for all games, you can disable it for only factorio in the properties for the game on the Updates tab.

Project Dark Fox
Burner Inserter
Burner Inserter
Posts: 6
Joined: Fri Aug 26, 2016 4:28 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Failed to start up

Post by Project Dark Fox » Mon Apr 24, 2017 4:52 pm

Can confirm that disabling the Steam Cloud for Factorio has fixed it.

StormTAG
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 53
Joined: Wed Feb 10, 2016 12:40 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by StormTAG » Mon Apr 24, 2017 4:55 pm

Cloud Sync fixed mine too. :+1:

jonnyawsom3
Manual Inserter
Manual Inserter
Posts: 2
Joined: Mon Apr 24, 2017 4:52 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by jonnyawsom3 » Mon Apr 24, 2017 4:56 pm

same problem as everyone else

User avatar
Tomik
Fast Inserter
Fast Inserter
Posts: 210
Joined: Mon Apr 18, 2016 3:30 pm
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by Tomik » Mon Apr 24, 2017 4:56 pm

So..I have a variation of the same problem..but deactivating the Cloud options doesn't work for me. :(
Image
Last edited by Tomik on Mon Apr 24, 2017 5:00 pm, edited 1 time in total.
Image

Tyrindor
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
Posts: 91
Joined: Sun Jul 03, 2016 10:06 am
Contact:

Re: [0.15.0] Startup problem with Factorio

Post by Tyrindor » Mon Apr 24, 2017 5:00 pm

Tomik wrote:So..I have a variation of the same problem..but deactivating the Cloud options doesn't work for me. :(

Image
Delete your entire factorio folder under appdata/roaming

Post Reply

Return to “Resolved Problems and Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users