[0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

This subforum contains all the issues which we already resolved.

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby DaveMcW » Tue Dec 13, 2016 6:51 pm

You don't need to put the power switch in range of any pole. Wires reach up to 7 tiles.
User avatar
DaveMcW
Smart Inserter
Smart Inserter
 
Posts: 2194
Joined: Tue May 13, 2014 11:06 am

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby Yoyobuae » Tue Dec 13, 2016 8:53 pm

DaveMcW wrote:You don't need to put the power switch in range of any pole. Wires reach up to 7 tiles.

True, but that's manual wiring. Which can't be blueprinted.

I would prefer if no manual wiring at all was needed for power switch to work. Either by allowing it to work based on placement only without wires, or by making the wiring happen automatically.
Yoyobuae
Filter Inserter
Filter Inserter
 
Posts: 310
Joined: Fri Nov 04, 2016 11:04 pm

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby Toch » Sun Mar 12, 2017 9:23 pm

Did this move anywhere or still no custom cables in blueprints ?
Toch
Inserter
Inserter
 
Posts: 29
Joined: Fri Apr 29, 2016 4:59 pm

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby diederTheBeater » Tue Jun 20, 2017 4:18 pm

The power switch is a compleetly useless entity if it cant be used with blueprints. Blueprinting is one of the core features of factorio. Thats really sad.

Any advanced energy saving setup with multiple power networks is impossible, since blueprinting just connects random poles.
diederTheBeater
Burner Inserter
Burner Inserter
 
Posts: 14
Joined: Tue Apr 25, 2017 6:51 pm

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby chris13524 » Thu Jun 29, 2017 5:23 pm

Supposedly this is fixed in 0.15.24?
chris13524
Fast Inserter
Fast Inserter
 
Posts: 167
Joined: Thu Jun 04, 2015 12:20 am

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby kovarex » Fri Jun 30, 2017 4:04 pm

Yes.
kovarex
Factorio Staff
Factorio Staff
 
Posts: 6313
Joined: Wed Feb 06, 2013 12:00 am
Location: Prague

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby wvlad » Sun Jul 30, 2017 1:21 pm

Still no manually placed cables in blueprint. But the power switch cables are restored correctly. Not sure if it should be here but...
Original:
Image
Placed:
Image
wvlad
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
 
Posts: 71
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:55 pm

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby Rseding91 » Sun Jul 30, 2017 3:04 pm

wvlad wrote:Still no manually placed cables in blueprint. But the power switch cables are restored correctly. Not sure if it should be here but...
Original:
Placed:


That's working correctly. Only the connections to/from the power switch are saved in blueprints.
If you want to get ahold of me I'm almost always on IRC and Discord.
Rseding91
Factorio Staff
Factorio Staff
 
Posts: 6374
Joined: Wed Jun 11, 2014 5:23 am

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby leitk » Sun Nov 12, 2017 3:58 pm

There's a mod for that...
I created a mod to (partially) solve this problem.
Tiny Poles that have very low reach so that they don't automatically connect. It allows power switches to be blueprintable with some care.
viewtopic.php?f=93&t=53962
leitk
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
 
Posts: 66
Joined: Wed Jun 21, 2017 7:20 pm

Re: [0.14] [kovarex] Power Switch blueprint doesn't remember power line positions

Postby wvlad » Wed Nov 15, 2017 12:18 pm

Hah, I made the same - a "connector" pole with zero wire length so that it only connects nearby entities (solar panel with acc with turret) but not other poles.
wvlad
Long Handed Inserter
Long Handed Inserter
 
Posts: 71
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:55 pm

Previous

Return to Resolved Problems and Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests